We zullen ons niet als lammetjes laten afslachten – militair niet – digitaal ook niet (NOOIT MEER) – naar Abba Kovner

0

Abba Kovner, de Che Guevara van het Joodse verzet tijdens WWII, was een joodse dichter die in 1941 in Litouwen woonde. We bereiden een groter werk over Abba Kovner voor en ook meer propaganda materiaal maar dit is de speech die hij gaf aan een groep jongeren toen duidelijk werd dat in het Getto er Joden waren die dachten dat het zoals vroeger in de geschiedenis wel zou voorbijgaan en dat het ergste al voorbij was en dat we ons vooral niet mochten verzetten omdat het dan erger zou worden terwijl Abba ervan overtuigd was in 1941 dat ze allemaal zouden worden afgeslacht als Joden en dat indien er nog leefden dit slechts uitstel was en indien ze niet actief zouden verzet plegen het nog sneller en massaler zou gebeuren. Dit is in de strijd met Iran niet anders. Zijn pen en tong waren even dodelijk als zijn geweer.

Voor alle paranoĆÆde agenten en complotzoekende Hamas supporters, dit is Geen oproep om de wapens op te nemen. Dit is een oproep tot digitaal en politiek democratisch verzet. Niet meer dan dat.

Dit is zijn speech, zijn oproep tot verzet en in feite de eerste duidelijk en wijd verspreidde oproep tot Joods Verzet tegen de Nazi. Wij roepen op tot digitaal verzet tegen antisemitisme, terrorisme en voor de bestaansplicht van Israƫl want zonder Israƫl hadden honderdduizenden Joden sinds haar stichting geen plaats gevonden waar ze konden wonen of naartoe vluchten.

Het is ook belangrijk dat Abba Kovner de enige was die erin geslaagd was om in Litouwen alle Joden van alle politieke strekkingen samen te doen werken. In Polen was dit vb niet het geval. En om Joden met een verschillende opinie te doen samenwerken (en zeker al met niet-joden šŸ™‚ ) heb je veel geduld en overredingskracht nodig maar vooral een heel duidelijk argument.

Samen zijn we sterker, zelfs al staan we alleen en zeker als we alleen staan zijn we alleen samen sterker.

Indien u vindt dat dit initiatief en vele andere waarmee we hopen samen mee te kunnen werken, moet worden geholpen neem dan contact op met contact @isrnws.com

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed