Gaza kiest met haar voeten, al de rest is bullshit … en zij willen geen levend schild zijn voor Hamas dat nu echt zelf moet vechten

0

Kijk naar dit beeld van vandaag

Gisteren was er veel minder volk omdat er nog geschoten werd rond de vluchtroute, maar ditmaal tussen Hamas strijders die de straat wilden weer blokkeren en Israƫlische troepen die hen hebben verdreven. De Hamas strijders hadden vroeger op dezelfde straat blokkades opgezet en zelfs mensen neergeschoten die toch wilden vluchten van Gaza City naar het zuiden.

Nu de gewapende onderdrukking door Hamas met ook zijn tientallen spionnen en sociaal financiĆ«le controle (met dank aan het westen en de Arabische staten) op zijn einde loopt voelen mensen de mogelijkheid om gewoon te vluchten en zich niets meer aan te trekken van Hamas. Vandaag zullen er misschien opeens veel minder Hamas aanhangers zijn, zullen ze allemaal opeens weer voor vrede zijn en hopen dat alles weer wordt opgebouwd maar dat zal maar een kans hebben als er ook een democratische en economische basis wordt gebouwd die – zoals in Europa na WOII – gehandhaafd wordt door een militaire aanwezigheid waardoor milities geen macht meer kunnen grijpen.

Gaza heeft een haven, stranden, luchthaven en een jonge arbeidsklare bevolking die haar toekomst in eigen handen wilt nemen. Al die bullshit van je buurland vernietigen, een moskee heroveren en als martelaar sterven als schild voor een zogenaamde strijder die nadien een tunnel invlucht vanaf dat hij een Israƫlische soldaat naar hem toe ziet lopen mag eens en voor altijd de vuilnisbak in.

Daarvoor stemmen al die mensen – met hun voeten. Ze stemmen voor een nieuw leven, niet voor de dood van het martelaarschap dat de leider van Hamas vanuit zijn groot luxe appartement in Qatar toe oproept. Dat hij zijn eigen familie en zichzelf inzet als levend schild. Dat hij zich overgeeft en de gijzelaars vrijlaat en vertrekt uit Gaza zoals de PLO uit Libanon.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed