De internationale milieubeweging van Greta Thunberg ligt aan diggelen en dat is enkel haar domme fout

0

Dit is uit De Standaard

citaat “Luisa Neubauer (27) is het Duitse gezicht van Fridays for Future. Daar is de klimaatbeweging bijzonder populair. Ze heeft, bij wijze van spreken, wel in elk dorp een vertegenwoordiger. Ze krijgt, volgensĀ SĆ¼ddeutsche, veel gemakkelijker dan in andere landen donaties. Neubauer is een bekende Duitse, die in talkshows geregeld haar argumenten uiteen kan zetten.

Tot voor kort postte Neubauer beelden waarin ze samen met Greta Thunberg actie voerde. Die tijd is voorbij, ze wil nu niks meer met de Zweedse te maken hebben. Ze is geschokt dat het boegbeeld van de klimaatbeweging geen woord heeft gezegd over de Joodse slachtoffers van de terreuraanval op 7 oktober. Op Instagram spreekt Fridays for Future over IsraĆ«lische genocide tegen de Palestijnen en noemt ze IsraĆ«l een apartheidsstaat. Daar kan Neubauer niet mee leven. Ze vindt dat de beweging de ellende die de Joden door Hamas hebben geleden, negeert. ā€˜IsraĆ«l heeft het recht en de plicht zich militair te verdedigenā€™, zei ze aanĀ Die ZeitĀ eind oktober. ā€˜Laat het duidelijk zijn: ik ben tegen antisemitisme.ā€™” einde citaat

Dit is spijtig maar heel veel bewegingen en organisaties en leiders zijn zich momenteel zo aan het vergalopperen dat ze vergeten dat het niet is omdat ze een leider is in 1 beweging dat ze zich daarom op een onverantwoordelijke en ongefundeerde manier moeten gaan moeien in een totaal ander thema en daarmee de coalitie die ze rond 1 heel belangrijk thema zoals klimaat hebben opgebouwd hierdoor totaal op het spel moeten zetten.

De schade die de Hamas propaganda heeft aangebracht in de linkse bewegingen en het ‘middenveld’ is niet te overzien. Nochtans hadden zij de natuurlijke partners moeten worden van de Palestijnen tijdens het vredesoverleg dat hierna zal moeten volgen en al volop wordt voorbereid. Het is dramatisch voor de Palestijnen dat haar belangrijkste partners zoveel geloofwaardigheid hebben verloren omdat ze blind Hamas zijn achterna gelopen. Het zal hun onderhandelingspositie sterk ondergraven en de Palestijnen nog afhankelijker maken van de ‘goodwill’ van landen zoals Saoudie ArabiĆ« om hun belangen te verdedigen tot op zekere hoogte.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed