In de Afspraak vandaag was de waarheid weer afwezig op onze publieke omroep

0

Het was onze Rudi Vranckx die alles weer komt beoordelen en nu op een haast openlijke manier de Hamas propaganda weer laat zegevieren en de waarheid verzwijgt zodat een andere waarheid wordt geboren. Wat je niet zegt is belangrijker dan wat je wel zegt.

Hij had het over Hatespeech waarvoor Palestijnen worden opgesloten in IsraĆ«l maar vergeet dat hier het ook gaat om doodsbedreigingen, nazistische taal en genocidaire dreigingen tegenover Joden. Niet zomaar van ‘ I don’t like jews’. Dat de Palestijnse heldin van ‘vrede’ voor Nazi taal werd opgepakt en niet omdat ze haar mening zegde vergat men ook, maar het oproepen tot een genocide tegen Joden is nu toch niet iets dat je gaat vermelden zeker ? De mensen zouden kunnen hun sympathie voor de Palestijnen verliezen.

Het is ook goed om weten dat de Islamitische Jihad gewoon een nog extremere fractie is en niet een fundamentalistische islamitische terreurbeweging die iedere ongelovige het liefst het hoofd zou afsnijden.

Op geen enkel moment wordt ook de vraag gesteld of Hamas en Jihad die gijzelaars niet hadden moeten nemen en of ze deze niet al veel langer hadden moeten vrijlaten. Het is alsof het de schuld is van Israƫl dat ze nog vastzitten en niet omdat ze werden ontvoerd tijdens de pogrom van 7 oktober. Dit is natuurlijk de wereld op de kop.

Ook wordt op geen enkel moment door deze kenner van de Palestijnse geschiedenis de vraag gesteld waarom Hamas zich niet gewoon overgeeft en vertrekt uit Gaza zoals de PLO uit Libanon is vertrokken. Het feit dat de oorlog zal hernemen is enkel en alleen de schuld van IsraĆ«l en niet van Hamas dat in feite het slachtoffer is van deze inval door IsraĆ«l. Nochtans zijn deze Hamas soldaten supermannen want volgens Vranckx zijn het allemaal volgens de volledig betrouwbare Hamas cijfers allemaal burgerslachtoffers en is er nog geen enkele Hamas strijder gedood. Want Hamas spreekt enkel en alleen over burgerdoden en Vranckx en de VRT Nieuwsdienst neemt dit zoals zoveel anderen gewoon blindelings over. Hij zegt letterlijk die burgerdoden “dat zijn geen hamasmensen” …. (minuut 11.22)

Het is alsof je in een spiegelpaleis zit waar waarheid leugen wordt of heel vaag en de leugen als een scherpe waarheid wordt voorgesteld. Maar dit is ook de teneur in de rest van de Vlaamse pers en heel wat andere pers.

https://www.vrt.be/vrtmax/a-z/de-afspraak/2023/de-afspraak-d20231121/

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed