ah Turkije heeft weer wat aandacht nodig en organiseert dan maar een zeeblokkade van Israël

0

Zelfs als dit wordt georganiseerd door zogenaamde onafhankelijke organisaties kan je er niet omheen dat ze vertrekken met 1000 boten vanuit de havens van Turkije naar de kust van Israël om de zeeroutes te blokkeren. Je kan dus helemaal niet zeggen dat de Turkse staat niet op de hoogte is hiervan en niets kan doen om deze illegale vorm van het hinderen van vrij zeeverkeer te stoppen. Indien het zou betrekking hebben op de Koerden dan zou Erdogan zijn hele overheidsmachine in gang hebben gezet om het initiatief te kelderen, maar het gaat maar over Israël die voor hem slechts een pion is op zijn vierdimensioneel internationaal schaakbord. Want Turkije is lid van de Nato en alhoewel Israël geen lid is van de Nato wordt het toch beschermd door verschillende leden van de Nato dus van broederschap onder Nato leden moet je niet veel verwachten van Erdogan.

Ook benieuwd hoe de Amerikaanse vloot voor de kust van Israël zal reageren want dit is ook aan hun adres een duidelijke provocatie. De Israëlische overheid heeft het in feite nog het gemakkelijkste. Het hinderen van de vrije scheepvaart in de internationale wateren en zeker in de territoriale wateren is een internationaal misdrijf maar misschien willen deze kamikazeschippers niets liever dan dat ze zinken met hun schipjes na de noodzakelijke waarschuwingen door de luchtmacht of zeemacht van Israël.

Het is een bewijs temeer dat de oorlog tegen Israël zich op verschillende fronten tegelijkertijd afspeelt en dat ze pas over is als iedereen aan de onderhandelingstafel aanschuift en geen belang meer heeft bij gevechten of internationale provocaties. Je kan het dus ook zien als een poging van outsider Turkije om ook aan tafel te mogen aansluiten.

Het is ook interessant om te lezen dat meer dan 300 Russen zullen deelnemen aan de operatie naast tientallen Spanjaarden en dat de boten onder verschillende vlaggen van Europese landen zullen varen. Het is dus de vraag of Luxemburg, Spanje, Duitsland, UK etc een dergelijke illegale actie op open zee toelaten onder hun vlag.

Tevens zijn er luxeschepen die meevaren waarop ‘activisten’ zitten die tot 14.000 dollars betaald hebben om te mogen deelnemen gedurende 10 dagen.

dit is de bron https://www.timesofisrael.com/1000-boats-said-set-to-leave-turkey-for-gaza-waters-in-new-freedom-flotilla/

Het is duidelijk een provocatie tijdens een oorlog om een land te blokkeren wat in staat van oorlog (Israël is in staat van oorlog) als een oorlogsdaad kan worden beschouwd. Het zal pas stoppen met provocaties als de Arabische en Islamlanden hebben begrepen dat Israël niet zal verdwijnen en dat al die slechte spektakels hier niets aan zullen veranderen. Het toont echter wel weer heel duidelijk aan dat een goed bewapend en georganiseerd Israël de enige garantie is voor deze Joodse Staat om te overleven in een vijandige omgeving.

En vooral dat Erdogan denkt dat hij een Turkse keizer is die over de hele regio overal altijd wil meebeslissen – al slaagt hij er amper in om zijn eigen land deftig te besturen en zijn minderheden zoals de Koerden de democratische rechten te geven waar hij ze als Nato lid zou moeten toegang tot geven. Hij is dan ook de laatste van wie Israël lessen te krijgen heeft.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed