Ecolo heeft zoveel schrik van een ‘Mars Tegen het Antisemitisme’ in Brussel op 10 december dat ze de organisator onterecht door het slijk haalt

0

We vertalen hieronder grote onderdelen van de twitterpost van de Organisator (De Belgische liga tegen het antisemitisme) Joel Rubinfield. De link naar de oorspronkelijke lange post staat onderaan

De federale Ecolo minister Khattabizakia vond het totaal ongehoord dat de Nieuwszender L24 spreektijd gaf aan de voorzitter van de ‘Belgische Liga tegen het Antisemitisme’ die ze ervan beschuldigt ‘extreemrechts’ te zijn omdat de voorzitter van deze organisatie in 2010 bij de opstart verantwoordelijk was als ondervoorzitter van de Parti Populaire (PP) die toen nog een NVA achtige traditioneel rechtse koers wou gaan varen in WalloniĆ«. Pas later en nadat hij het zinkend zwalpend schip al had verlaten verdronk dit zoveelste partijtje in de extreemrechtse modderpoel.

Ze hebben dan wel een verkeerd doelwit uitgekozen want de vader van deze Voorzitter was tijdens WOII ƩƩn van de vele kinderen die hier tijdens de Nazi bezetting werd verborgen. Zij vader droeg een Joodse ster toen hij 13 jaar was en overleefde op basis van wortels en groenten die hij in de velden ging gaan plukken en uitgraven. De voorzitter zelf was er bijna niet geweest want tijdens een razzia waren er niet voldoende vrachtwagens om zijn vader als kind met zijn moeder naar Kazerne Dossin te sturen. Zijn grootvader David Rubinfield was al in 1939 gearresteerd door de Gestapo in Wenen omdat hij een illegaal netwerk had opgezet om honderden Joden uit Oostenrijk illegaal naar Belgiƫ te brengen. Het was trouwens hierdoor dat zijn vader en de rest van zijn familie in Belgiƫ is beland. Na drie jaar te hebben gevangen gezeten is hij uiteindelijk gestorven in Auschwitz. Hij zelf is trouwens al een jarenlange bestrijder van extreemrechts van Le Pen tot Schild en Vrienden.

In zijn antwoord wijst hij Ecolo trouwens op de soms erg bedenkelijke teksten die ze online plaatst, op sommige bedenkelijke gebaren en uitspraken en muziek die ze maakt of verspreidt en op sommige sprekers van o.a. Hezbollah die ze beter niet hadden uitgenodigd als ze zo voor de vrede waren.

Maar misschien is het juist daarom dat ze de voorzitter van de Belgische Liga tegen het Antisemitisme zo hard aanvallen. Als geen ander heeft hij het juiste profiel in om extreemrechts aan te vallen en om tegelijkertijd de al te nauwe banden tussen een deel van naĆÆf links en de terrorisme ondersteunend Palestijns en Arabisch verzet aan de kaak te stellen.

Hier vindt je het volledige antwoord

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed