UNRWA leerkrachten vierden feest na de beestachtige pogrom tegen Joden op 7 oktober

0

Dit is het rapport waarop dit artikel is gebaseerd. Download het hier. https://unwatch.org/wp-content/uploads/2023/11/UNW_119___UNRWA_Report_2023_November__2023-11-05__web.pdf

Het probleem met UNRWA medewerkers die tegen alle UNO principes in geweld verheerlijken of oproepen tot gewapend verzet tegen Israƫl wat bij gebrek aan bezetting in Gaza in feite neerkomt op terrorisme of oorlogsdaden zoals het afvoeren van raketten, bestaat al sinds 2015. Sinds 2015 worden rapporten opgemaakt over de sociale media van medewerkers van UNRWA en sindsdien wordt zelden actie ondernomen door UNRWA. Indien UNRWA toch actie onderneemt is dat enkel op basis van klachten en na heel veel publieke druk. Er is dus duidelijk geen uitdrukkelijk UNRWA beleid om haat en geweldverheerlijking zelf zo snel en hard mogelijk aan te pakken.

Een belangrijk facet van het probleem is dat een aantal personen hier opvoedkundige of educatieve taken hebben tov de kinderen en dus een grote invloed kunnen uitoefenen op deze kinderen en jongeren.

De organisatie UN watch vraagt tenslotte aan de donoren van het budget van UNRWA (ongeveer een miljard dollar) dat ze volgende acties onderneemt om de verspreiding van haat te stoppen vooraleer nog meer fondsen te storten.

Een Zero Tolerantie voor UNRWA medewerkers die aanzetten tot racisme. Dit zou moeten leiden tot ontslag en dat ontslag zou moeten intern en extern goed bekend zijn. Hier moet duidelijk worden gesteld welk soort sanctie tegenover welk soort gedrag staat. Dit mag wel niet betaald verlof zijn zoals gebeurde na een eerder rapport.

Een onafhankelijk onderzoek om lesmateriaal en de manier van lesgeven door UNRWA medewerkers te onderzoeken op vb antisemitisme. Tevens een onderzoek naar de sociale media teksten van het educatief UNRWA personeel en het verwijderen van personen die online haat verspreiden.

Het opzetten van een procedure om de gedane schade ongedaan te maken en de te verwijderen medewerkers en het betrokken materiaal te vervangen.

De verbetering van de opleiding van de leerkrachten zodat ze weten een neutraal, niet geweldvriendelijke omgeving te scheppen in het leslokaal. Een permanente monitoring en controle procedure.

Een voorbeeld uit het rapport is dit van een ‘UNRWA school verantwoordelijke’

    About The Author

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    You may have missed