NVA dient Resolutie in Tegen antisemitisme in Belgisch Parlement – mars 10 december Brussel

0

De NVA diende via Dhr Freilich een Resolutie in tegen het antisemitisme. BelgiĆ« kan daar – net zoals met de vervolging van het gebruik en de verspreiding van Nazi symbolen – nog een tandje bijsteken.

De tussenkomst van Dhr Freilich kunt u hier zien https://mega.nz/file/dXsQlYqI#w7xKKMvcY8J2OxNbZt5gUaVoT4NIteb57LPI3HldI3o

De hele tekst kunt u hier downloaden

https://mega.nz/file/RO9EFC4R#q-FNYTjnnewdUcoabBCxG-u3yx9BVsZhy3irJT8hvpU

De resolutie verwijst ook naar een onderzoek over Belgiƫ tijdens de Nazibezetting dat door de Senaat in 2007 werd gepubliceerd maar dat nog altijd redelijk braaf en gewillig was tegenover de laffe houding van veel besturen en organisaties tegenover de Jodenpolitiek en -vervolging waarna de uitmoording mogelijk werd. We moeten erkennen dat Belgiƫ meer Joodse kinderen heeft verborgen dan vb Nederland (al paraderen ze in de hele wereld met Anne Frank) indien je de bevolkingsgrootte in overweging neemt en dat het verzet hier veel harder was dan de Nazi ooit hadden kunnen denken, maar desondanks waren zeker tot 1942 de bestuurlijke organisaties in Belgiƫ geen toonbeeld van verzet en heldhaftigheid.

Aan deze studie werd jarenlang gewerkt door gespecialiseerde historici en het is dus een compromis tussen verschillende politieke en historische invalshoeken en de studie heeft ook als nadeel dat zoals veel historische boeken het teveel geschiedenisbeschrijving zonder veel moraal is. Indien je ervan uitgaat dat het een NAZI bezetting is dan is het vb niet belangrijk of er een verschil zou kunnen zijn tussen de Duitse legerleiding en de Nazi organisaties want uiteindelijk heeft de Duitse Wehrmacht de Nazi bevelen toch uitgevoerd en is ze amper tussengekomen toen de SS eenheden beestachtige moorden en de Nazivervolging uitvoerden. Meer informatie over de studie vind je hier

Deze hele studie van 1000 pagina’s kan je hier Gratis Downloaden …

https://mega.nz/file/RHFHFToC#hd-GIJmMOMzUj_3BUkwuq0G-Z-SmM899bsoHMKkS8Jo

De inleiding en besluit kan je hier downloaden (45 pagina’s)

https://mega.nz/file/1ecG3aYR#xUIjD6DJMocfZC1fWA0QaER3xW3MoQ4LaNMseOuSpxA

In 2013 werd door de Senaat een resolutie aangenomen over de Belgische verantwoordelijkheden in de Jodenvervolging hier. Dit kan je hier downloaden. In die resolutie staan trouwens heel wat doelstellingen en voorstellen die zelfs vandaag nog niet gehaald worden. We zijn ondertussen al 10 jaar verder.

Laten we hopen dat we eindelijk toch in Belgiƫ komaf kunnen maken met alle vormen van racisme en antisemitisme en sexisme. Dit is een tweede belangrijke stap met praktische voorstellen en goede intenties.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed