Onze populairste tweet ooit (7 miljoen views) gaat over de Palestijnse kindsoldaten

0

Yep deze tweet op @isrnws48 alleen haalde 7 miljoen tweets en heeft nog dagelijks interacties.

Het is een voorpagina van 1976 waarbij Palestijnse Kindsoldaten worden getoond op de voorpagina van Life. Het moest een voorbeeld zijn van strijdkracht en enthusiasme maar zoveel jaren later is het in feite een symbool van wanhoop, want deze kinderen zijn ondertussen oudere strijders geworden, gestorven of hebben de strijd achter zich gelaten terwijl ondertussen elke keer opnieuw nieuwe generaties kinderen werden klaargestoomd voor de Palestijnse of Islamitische strijd.

De voorpagina en tweet hadden dergelijke weerklank omdat sinds de inval in Gaza door IsraĆ«l in november 2023 vele keren bewijzen werden gepubliceerd van UNRWA scholen en andere plaatsen waar kinderen vertoefden in de omgeving van wapens of militaire infrastructuur of ermee leerden omgaan. Tevens werden video’s opnieuw vrijgegeven waarbij het doden van joden centraal stond in bepaalde lessen die in deze UNO scholen werden gegeven. Sommige daarvan werden zelfs gesubsidieerd met Europese of Internationale fondsen. De Belgische regering en de Europese Commissie verklaarden trouwens dat volgens hun formele controles er geen geld werd gebruikt voor terroristische organisaties of dat ze niet op de hoogte waren van dit soort lessen, maar dit blijft nochtans allemaal lastig om zomaar te geloven. Het gaat immers om teveel verschillende voorvallen in teveel verschillende scholen om nog van toeval te kunnen spreken.

Er is wel een duidelijk verschil tussen het opleiden en trainen van kinderen onder de 15 jaar en ze effectief in te zetten op het oorlogsterrein. Zelfs al zouden verleden jaar in Gaza zo’n 50.000 kinderen de militaire zomerkampen van Hamas hebben gevolgd. Het is me nog niet duidelijk of er bewijsmateriaal zou zijn dat de kinderen die ze in de video’s tonen als heldhaftige strijders ook effectief hebben ingezet tegen de IsraĆ«lische troepen die Gaza zijn binnengetrokken na de terroristische aanval van 7 oktober.

Deze tekst van het Internationale Rode Kruis moet meer duidelijkheid verschaffen.

Een ander zeer interessant artikel om te lezen is https://jcpa.org/article/palestinian-teenage-terror-inherently-illegal-but-does-anyone-care/

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed