Niemand moet een doodsbedreiging krijgen, ook Joden niet ….

0

Ten eerste alle respect voor de adjunct hoofdredacteur van Humo en zijn gezin die met een doodsbedreiging worden geconfronteerd. Elke doodsbedreiging die men serieus neemt is een stresserende ervaring die we niemand toewensen. De Joden in Belgiƫ begrijpen maar al te goed hoe bedreigend een haatomgeving kan zijn.

Dit zijn de feiten

“Via mijn persoonlijk Instagramaccount is een doodsbedreiging geuit. Niet alleen tegen mij, maar ook aan het adres van mijn peuterā€, zei Vanderaspoilden aan De Morgen. In het proces-verbaal, dat de krant kon inkijken, luidt die bedreiging zo: ā€œWe are coming for you and your baby Matthias. ā€˜Inglourious Basterdsā€™ style, you, Brusselmans and everyone you care about should watch out. The jews are everywhere you nazi scum.ā€ https://www.standaard.be/cnt/dmf20240816_93650723

We hopen dat het parket snel achter de daders komt en dit soort onozele grappen stopt – waarvan de Joodse organisaties, personaliteiten en hun medestanders u er voldoende kunnen tonen die veel geloofwaardiger en persoonlijker zijn.

In Belgiƫ kregen Joden sinds de pogrom van 7 oktober en de oorlog in Israƫl geen bijkomende bescherming of gehoor. Ondanks het toenemend antisemitisme en het stijgend geweld tegen Joodse synagogen, bedrijven en studenten in het buitenland, is er volgens OCAD geen dreiging. Het zijn maar joden.

Het is wel vreemd dat HUMO nu pas oproept om te kalmeren voor er ongevallen gebeuren, maar op geen enkel moment dacht HUMO dat een dergelijke ‘bijzin’ in een column in hun blad geradicaliseerde psychopaten op ideeĆ«n zou kunnen brengen. Zelfs na de waarschuwingen en vragen van de Joodse Gemeenschap heeft HUMO de column slechts na een paar dagen offline gehaald toen CNN erover begon te schrijven maar weigerde ze om het blad uit de rekken te halen.

Voor de mogelijkheid van doodsbedreigingen en aanslagen ten opzichte van Joden hier is het blijkbaar niet nodig om preventieve maatregelen te nemen of het gezond verstand te laten doorwegen.

Na een aanslag op Joden hier kunnen Humo, De Standaard en De Morgen dan schrijven hoe erg het is en dat antisemitisme vergif is en dat geweld tegen joden niet goed te praten is.

Om het wat later weer te contextualiseren zeker ?

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed