Verdedigers van Jodenhater Brusselmans vallen in diepe intellectuele leegte tussen twee stoelen

0

Je kan deze intellectuele tweestrijd van de verdedigers van Jodenhater Brusselmans duidelijk zien in De Morgen van vandaag. Normaal is De Morgen de krant die steeds herhaalt dat er een grens is aan de vrije meningsuiting.

Dit is wat ze dan ook stellen – met alle reden volgens mij – wanneer het gaat over vrouwenhaat, racisme, negationisme en bedreigingen van allerlei aard. Het is het moderne democractische principe dat de vrije meningsuiting stopt wanneer je daarmee andere mensen opzettelijk beledigt en bedreigt. Ook zij hebben immers het recht om vrij te leven in een democratie, dit wil zeggen dat ze oa vrij zijn van vrees om te zijn wie ze willen zijn en dit ook publiekelijk mogen uiten. Zo mogen orthodoxe joden op straat lopen zonder de vrees om te worden aangevallen en in feite geldt dit voor elke Jood of zijn bedrijf of familiefeest of synagoog.

Maar na verloop van een week bleek steeds duidelijker dat de column van Herman Brusselmans niet verdedigbaar zijn indien je een moderne democraat bent. De column van Brusselmans kan je niet los zien van de persoon Brusselmans die iedere vrouw, zwarte of jood zo hard mogelijk schoffeert dat er van je democratische waarden van respect en vrijheid van schrik niets meer overblijft. Dus als je de column van Brusselmans wilt verdedigen kan je dit enkel en alleen maar als je het recht verdedigt van Brusselmans om al zijn bullshit te publiceren, hoe pornografisch ook zijn beledigingen van vrouwen.

Want als Brusselmans het recht niet heeft om vrouwen op die schandalige manier te behandelen, waarom zou hij wel het recht hebben om Joden om een gewelddadige manier te bedreigen ? Tenzij je een soort antisemiet bent en je voor Joden andere waarden hebt dan voor andere mensen en Joden dus wel mogen vernederd en aangevallen worden, zelfs als ze in Belgiƫ wonen en niets te zien hebben met de oorlog in Gaza.

En dus verwerpt men woke en alle rechten die minderheden en vrouwen onlangs hebben verworden op het vlak van vrijwaring van bedreiging en beledegingen die het filosofische overstijgen.

In het Engels zouden we zingen, How Low Can you Go

Stop met uzelf zo belachelijk te maken, Brusselmans is een vuilschrijver die al lang verbannen had moeten worden en het feit dat u het nooit hebt gedaan bewijst uw intellectuele lafheid.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed