Als je dagelijks Hamas terrorisme verdedigt, krijg je uiteindelijk Hamas terrorisme hier …. Frankrijk

0

Vandaag werd in La-Grande-Motte – een kuststad in het zuiden van Frankrijk niet ver van Montpellier – een antisemitische aanslag gepleegd. De aanslag bestond uit 2 fasen. De eerste was een afleidingsaanval waarbij aan de overkant 2 wagens in brand werden gestoken op een garage. Toen de hulpdiensten toekwamen ontplofte de wagen waarin gasflessen waren en verwondde een lokale politie agent. Dit was een grote ontploffing met een vuurbal in de lucht.

Op de veiligheidscamera’s in de buurt zag de politie nadien dat een man met een Palestijnse vlag en een wapen de plaats verliet na het ontsteken van de brand. De amateur terrorist probeerde toen binnen te geraken in de synagoog maar slaagde daar niet in en probeerde toen om de voordeur in brand te steken.

De intentie was wel degelijk om op zijn minst te verwonden omdat de aanslag zaterdagmorgen plaatsvond en gelovige joden zaterdagmorgen naar de synagoog gaan om Sabbath te vieren. De dag en het uur van de aanslag was dus geen toeval. In de synagoog waren op dat moment de Rabbijn en een vijftal gelovigen aanwezig. Ze zijn ongedeerd.

De Franse politie heeft ondertussen de bewaking van de Joodse synagogen en instellingen zoals scholen verscherpt. Het aantal antisemitische incidenten in Frankrijk kent een sterke stijging sinds de Hamas terreuraanslag van 7 oktober 2023 en de oorlog in Gaza die erop volgde. Merendeel van de Joodse organisaties hebben ondertussen reeds een hele set van antiterrorisme maatregelen en procedures geĆÆmplementeerd die vandaag hun nut hebben bewezen.

OCAD in Belgiƫ heeft de dreigingen tegen de Joodse gemeenschap sinds 7 oktober altijd onderschat en steeds negatief geantwoord op de vragen voor striktere beveiliging.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed