De Gentse Groen Schepen lijststrekster Hafsa El-Bazioui is een propagandiste voor Gaza en Hamas – Gent is NIET Gazant

0

Aan de ene kant vragen vele beleidsverantwoordelijken om buitenlandse conflicten niet te importeren naar Belgiƫ en vooral om de verschillende gemeenschappen niet tegen elkaar op te zetten.

Aan de andere kant hebben we betogers, organisaties en ook sommige politici die niets lievers doen dan dagelijks te proberen sympathie en stemmen te verzamelen met buitenlandse conflicten zodat we hun mislukkingen hier kunnen vergeten of minder belangrijk vinden.

Een typisch voorbeeld van deze Gazanese politici is de Groen schepen van Gent die ook co-lijststrekster is voor Groen in Gent. Met wat geluk wordt ze na de verkiezingen buitengekieperd door de Burgemeesterlijst. Ze heeft het nogal bont gemaakt het laatste jaar, al weten openvld en Vooruit ook niet goed op welk been ze moeten dansen en dus draaien ze zoveel rond de Gazapot dat je hoofd er verdwaasd door wordt.

Deze tweet was ƩƩn van haar laatste hoogtepunten. Terwijl Stad Gent er niet in slaagde om de veiligheid te garanderen van een club jonge freesbee gooiers uit Israƫl die kwamen deelnemen aan een internationale wedstrijd, konden deze Gaza zombies even genieten van de Rivier (maar ze dreven niet af naar de zee). Zijzefl kreeg het er nog warmer van, al had ze als schepen beter het hoofd koel gehouden.

Ze tweet veel en graag maar op 7 oktober verleden jaar tijdens de pogrom tegen Joden in IsraĆ«l door Hamas had ze geen seconde over om ook maar enige tweet hieraan te wijten. Het was nochtans een dag van afslachting, verkrachting, moord en ontvoering. Een orgie van geweld door Hamas, Jihad, ISIS en Palestijnse brigades bracht haar tot geen enkele verontwaardiging. Oh ja, wel over het stemmen voor voetbalclub Gent als Vlaams Sportjuweel. …. Maar geen tijd als de doden Joden zijn.

Voor enige reactie over het geweld in IsraĆ«l en Gaza wou ze immers wachten tot IsraĆ«l uiteindelijk Gaza aanviel om de bombardementen te stoppen en de gijzelaars te bevrijden, want dan kon je eindelijk zeggen dat je vrede wilt voor alle slachtoffers. Het is alsof je wilt wachten op de RAF bombardementen van Berlijn na de bombardementen op London om alle luchtbombardementen van steden te veroordelen. Of de Russische raketten op OekraĆÆne (nochtans enorm afwezig op haar account) niet wilt veroordelen maar wel waarschuwt voor de oorlogszuchtige Zelensky. Dit is het soort pacifisme dat oorlog bevordert.

Nu we kunnen niet ontkennen dat ze regelmatig tweet over antisemitisch geweld en slogans in Belgiƫ en hierbuiten maar tegelijkertijd weigert ze te erkennen dat 7 oktober een antisemitische pogrom was en dat Hamas een terroristische beweging is. Haar houding is van iemand die lucifers uitdeelt aan pyromanen en dan boos is dat er overal brand uitbreekt. Dit soort veroordelingen van antisemitisme helpt ons geen stap verder en is enkel show.

Sindsdien gaat het met Gent van kwaad tot erger en durven de andere partijen van de coalitie om puur electorale redenen hier niet teveel tegenin gaan. Nochtans kunnen we gerust stellen dat zelfs in deze linkse studentenstad het aantal deelnemers aan marsen en acties zeer beperkt en in feite marginaal is. Je zou het heel gemakkelijk gewoon kunnen negeren. Dit is niet het soort lokaal beleid waarop de mensen zitten te wachten in een stad waar de huizenprijzen 1000 maal sneller stijgen dan de lonen.

Het is ook vreemd om dezelfde schepen die er niet in slaagt om een depolariserend discours over Gaza en IsraĆ«l uit te dragen als schepen op een voordracht te zien over radicalisering en polarisering bij de jeugd. Een radicalisering van deze jonge propalestijnse activisten, omringd door kaderleden van extremistische en soms ronduit gevaarlijke bewegingen, is juist hetgene wat we in de VS, Canada en Frankrijk steeds meer zien en dat op een moment ook hier zal toeslaan. Maar dan is het al te laat, zelfs al zijn de verkiezingen gedaan. Je mag dan weer ‘antisemitisme’ veroordelen, maar je hebt ondertussen wel heel veel kolen op het vuur van de radicalisering gegooid.

Het is de Joden volgens haar niet alleen verboden om zich te beschermen tegen hun moorddadige aanvallers, ze zouden ook gewoon moeten zwijgen omdat ze volgens haar er toch niets van begrijpen. Joden mogen al helemaal geen humor hebben tusssen al dat dagelijks geroep en fake news. Joden zouden zoals vroeger in hun kot moeten blijven en vooral zwijgen. Als ze een beetje geluk hebben, zullen ze mogen blijven. Iemand zou Hafsa moeten zeggen dat die tijd sinds WOII en vooral de periode er juist na, volledig gedaan is. U zult geen Joden meer vinden die u straffeloos mag verkrachten, verwonden, vermoorden en beroven. Nooit meer. Nimmer Wieder.

Want terwijl deze Groen schepen nooit een seconde aandacht had voor de Joodse Doden op 7 oktober is ze wel de eerste om Israƫl nadien te veroordelen en vindt ze wel tijd om een massa propaganda, zelfs van de Hamaszender Aljeera te verspreiden. Een Groen gents schepen waardig.

Het moet dan ook niet verwonderen dat deze Groen schepen ook helemaal geen tijd had om Brusselmans te veroordelen voor zijn uitspraak dat hij elke Jood hier een puntige mes door de keel wou rammen. Ze had toen wel tijd om te waarschuwen voor extreemrechts en om Conner van Vooruit een racist te noemen. Indien zij de beste beschermer tegen extreemrechts is, dan zakt de moed in mijn schoenen.

Laat dit maar een Titanic worden en Gent weer wijs worden voor alle Gentenaars want Gent is niet Gazant

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed