In de UK wordt de leider van Palestine Action vervolgd wegens ‘Terrorisme sympathie’

0

Palestine Action is een zeer militante Actiegroep voor Palestina die het principe van Directe Actie toepassen tegen Israƫlische belangen en bedrijven in Engeland. Ze bezetten gebouwen, blokkeren ingangen of begaan vandalisme.

De politie heeft deze vaatdoeken organisatie de afgelopen week meermaals een bezoek gebracht en verschillende aanklachten tegen verschillende leden en oprichters ingediend.

De aanklacht die het meeste aandacht trok was die tegen de mede-oprichter Richard Barnard. Waarschijnlijk was dat tegen een speech die hij hield op een betoging waarbij hij zei dat de Al-Aqsa Flood (de Hamas naam voor de pogrom van 7 oktober) een vloed moest worden en dus overal moest plaatsvinden.

Dit is dus duidelijk een oproep tot geweld.

Misschien moeten de betogers hier ook maar eens goed nadenken vooraleer ze slogans na-apen die in feite oproepen tot geweld zijn (Resistance by all means vb) of vlaggen en Arabische teksten in betogingen aanvaarden die verwijzen naar Arabische terroristische bewegingen.

Dit is vb het geval in deze video van een protest in de VS. Het kan niet duidelijker zijn. Het wordt hoog tijd dat dergelijke slogans niet meer worden genormaliseerd – noch door de organisatoren van de betogingen noch door de overheid en zeker niet door de veiligheidsdiensten.

Het begint allemaal met het theoretisch aanvaarden van geweld (ipv ze te verwerpen) dan komt het overwegen van een vorm van geweld (die dan niet efficiƫnt lijkt te zijn) om te eindigen bij terrorisme. Dit is niet nieuw, het is de normale weg van radicalisering sinds eeuwen.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed