Nee de Belgische Joden staan NIET allemaal achter BIBI

0

Ik denk dat Michael Freilich vandaag zich in een Kafkiaanse wereld moet wanen. Wat hij ook probeert te zeggen, de schrijvers van de headlines van het artikel maken er totaal iets anders en dragen zo bij tot de polarisatie tussen de gemeenschappen hier door stereotypen te versterken die er nu helemaal NIET zijn. Het is NIET zo dat de Belgische Joden – net zo min als de IsraĆ«lische inwoners immers die hem met een overtuigende 86% volgens een recente opiniepeiling WEG willen NA de oorlog (en sommigen spreken er zelfs van om hem nu dringend te vervangen zoals Churchill de macht heeft kunnen nemen in de aanloop van WWII).

bron De Morgen 2 november 2023

De enige reden dat Netanyahu de afgelopen jaren verkiezing na verkiezing uitlokt en uiteindelijk een regering vormt met zelfs de kleinste orthodoxe en extreemrechtse partijen om dan te proberen om op een Hongaarse manier het Hooggerechtshof buiten spel te zetten is om zelf uit de cel te blijven. Het is gewoon zelfbehoud en tijdens de protesten hiertegen stond steeds een grote meerderheid van de inwoners van IsraĆ«l achter deze protesten en gaf zelfs een belangrijk deel van de jongere hoogopgeleide inwoners van IsraĆ«l aan het land te willen verlaten als hij zijn wil had kunnen doorzetten – net zoals jongere universiteiten massaal vertrokken zijn uit Polen en Hongarije toen daar populistische regeringen begonnen met de blokken van een geavanceerde democratie in de vuilnisbak te gooien.

Dus NEE Belgische Joden en verdedigers van het idee, land en volk van Israƫl STEUNEN NIET BIBI maar het leger dat na de meest bloedige POGROM op 7 oktober de terroristische infrastructuur in Gaza moet gaan vernietigen als ooit nog in vrede en veiligheid willen wonen of is iedereen dat hier vergeten misschien ? Dat is een essentieel verschil. Israƫl heeft niemand aangevallen op 7 oktober maar werd aangevallen en indien een land of groep ons land op dergelijke wijze had aangevallen (beeldt je eens in dat Fransen een Vlaams dorp zouden uitmoorden ?) dan waren we hier ook ter oorlog getrokken zoals tegen ISIS na de aanslagen van 2016 (die maar klein bier waren in vergelijking met wat op 7 oktober gebeurde)

We hopen hierover binnenkort een uitgebreid interview met Michael Freilich en andere Joodse organisaties en leiders te organiseren. Maar geduld, we bestaan nog maar een paar dagen šŸ™‚

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed