Hetzelfde document en De Morgen gebruikt Etnische Zuivering terwijl HLN spreekt van verdrijving ….

0

Op een ministerie in Israƫl heeft iemand een document opgesteld voor een discussie over wat er in de toekomst met Gaza moet gebeuren en welke alle mogelijke opties zijn. Dat analysedocument moet dan een hele hiƫrarchische weg doorlopen en een groot aantal andere discussies met andere analisten en beslissingsnemers. Het is een policy document en in dergelijke documenten lees je soms de grootste onzin maar papier blijft bestaan en dus heeft iemand dat document doorgespeeld naar de pers omdat hij of zij daar duidelijk niet mee akkoord is en schrik had dat in deze oorlogssituatie en met de extreemrechtse gekken die in deze regering en dus ook de administratie zitten niet iedereen snel genoeg het onnozele van het voorstel zou inzien.

Waar gaat het over ? De VS vragen aan de Israƫlische regering een duidelijk plan voor wat ze na de inval in de Gaza willen doen nu het duidelijk wordt dat Egypte liefst ook maar geen enkele Palestijnse inwoner van Gaza op haar grondgebied wil hebben. Het is ook niet zo dat de Palestijnse Autoriteit bij machte zou zijn om het beheer over te nemen en dat een mandaat onder de UNO voldoende mankracht en bevoegdheden zou hebben om het geweld (zoals de inslaande raketten) te stoppen. Zeker met het enorme netwerk van tunnels is het voor een analist op papier dan ook gemakkelijk om logisch de ontruiming van Gaza voor te stellen als beste optie omdat er op het eerste zicht en zonder veel kritisch zelfonderzoek van alle opties die je op tafel legt dit het meest logische lijkt. Maar dit is een Fata Morgana en iedereen weet het.

De enige optie is een vredesakkoord dat de nodige veiligheidsgaranties geeft aan zowel Palestina als Israƫl en zo economische en andere samenwerkingsverbanden uitbouwt zoals ooit verleden eeuw de Europese Unie werd geboren uit de as van WWII. Frankrijk en Duitsland hadden tot 1945 gedurende eeuwen meer oorlog met elkaar gevoerd dan ze vrede hadden gekend.

Het grootste probleem is dat De Morgen (onderdeel van DPG) voor de clicks en publiciteit de naam ‘Etnische Zuivering’ gebruikt wat een erg geladen term is en de mensen weer wapens geeft om te zeggen dat Israel een Nazi staat is etc…. Het gaat in die plannen niet om Etnische zuivering, zelfs al zijn er in Gaza maar slechts enkele kleine groepen christenen. Het gaat om het valse idee dat je door het verdrijven van een bevolking een veiligheidsprobleem en zeker een politiek probleem oplost. Hoe die bevolking er ook uitziet. Dit is wat HLN van dezelfde DPG er wel van maakt.

Wilt dit zeggen dat men in de DPG media geen enkel document heeft opgesteld in deze zeer verwarrende en polariserende tijden over het gebruik van bepaalde termen en het aanpakken van bepaalde problemen of het onderzoeken van het waarheidsgehalte van binnenkomende berichten ? Wilt dit zeggen dat men bij DPG media en bij alle media in het bijzonder zich niet volledig bewust is van de IMPACT die men kan hebben door het gebruiken van bepaalde woorden.

Men moet er niet van uitgaan dat iedereen een rustig rationeel mens is die zich niet tot geweldsdaden zal laten aanzetten omdat de polarisatie in zowel de online media als de traditionele media hem niet meer de noodzakelijke rustpunten geeft waar hij nog ratio en kritische benaderingen vindt, niet schreeuwende titels die om ‘directe actie’ vragen tegen de ‘nazi’ die een ‘volk wegzuiveren’.

Het is enkel wachten op de eerste aanslag door iemand met problemen of die al wat geradicaliseerd is indien men niet CCCCCCCCOOOOOOLLLLLL DDDDOOOOWWWNNN doet. DRINGEND. NU

bronnen HLN / DM 2 november 2023

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed