In Frankrijk wordt antisemitisme WEL zwaar bestraft

0

In BelgiĆ« hebben we ook een wet tegen antisemitisme maar het is echt niet goed duidelijk wanneer die kan worden toegepast en de mogelijke strafmaat – als er al wordt vervolgd – is soms eerder educatief dan afschrikwekkend. Meestal is het een bezoek aan Kazerne Dossin waar de Joden tijdens WWII werden verzameld voor ze op de treinen naar de uitroeiingskampen werden gebracht. Tsja ….

In Frankrijk daarentegen wordt er wel harder tegen antisemitisme opgetreden. We lezen wel in de Belgische pers dat er een enorme stijging is in het aantal aangiftes van antisemitistische incidenten en dat de Joodse gebouwen er momenteel streng worden bewaakt, maar amper dat het gerecht al honderden daders heeft veroordeeld en dat er ook de nodige resources voor heeft vrijgemaakt.

De boetes kunnen gaan tot ….. 75.0000 Euro en tot 5 jaar gevangenis …. jawel, en dat is eens iets anders dan een bezoekje aan een Museum brengen en braaf doen alsof je luistert naar de gids.

In Frankrijk is het geen lachertje als je denkt dat je Joden weer kunt behandelen zoals in de jaren 1930 en 1940 werden behandeld. Ze zijn volwaardig onderdeel van de samenleving en mogen zich nooit bedreigd voelen, net zoals hetzij welke andere Franse burger. Dat is een duidelijk standpunt, Loud and Clear.

bron Liberation 2 november 2023

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed