Door Joden als groep aan te vallen heeft WOKE zichzelf in haar hart, hoofd en voeten geschoten

0

Woke is een term die nogal centraal in de belangstelling staat en vooral door conservatieve middens wordt afgeschilderd als de meest gevaarlijke beweging die er bestaat al is er geen beweging of organisatie die hiervoor verantwoordelijk is. Het is eerder een tendens om te proberen van discriminatie te voorkomen en van iedereen zich even veilig te laten voelen in de publieke ruimte of in een groep.

Woke betekent in feite dat je in het algemeen moet rekening houden met het mogelijk effect van je uitlatingen op andere personen vooraleer je ze tegen die persoon zegt. Op zich is het dus een zeer verdedigbaar concept en maakt het van ons betere mensen. Het maakt het mogelijk dat we elkaar beter begrijpen en dat de anderen in de groep zich met minder vrees kunnen uitspreken over hoe ze zijn en wat ze denken. Als concept bestaat het al vele decennia en komt oorspronkelijk uit de zwarte wijken van de VSA.

We waren dan ook meer dan bereid om sexisme, neokolonialisme en racisme uit de teksten van boeken en reclame te halen en om te zorgen dat iedereen zich in publieke ruimten veilig en aanvaard voelde. Maar wat de afgelopen weken is gebeurd tegen Joodse studenten op dezelfde Amerikaanse universiteiten door studenten die anders in de voorhoede van WOKE stonden tegen kolonialisme, racisme en sexisme tart elke verbeelding en treft WOKE als concept, als beweging in de kern van haar intenties.

De dag dat een Joodse student wordt aangevallen enkel en alleen omdat hij Joods is, is dat de dag dat de andere minderheden moeten begrijpen dat zij de volgenden zullen zijn, alleen werden deze joden aangevallen door andere minderheden die anders wel de steun van de Joden zochten in hun eigen gevecht om meer erkenning. Het aanvaarden van antisemitisme als een gerechtvaardigde of verklaarbare opinie, zelfs in haar meest moorddadige vorm en zonder dat men hierbij op geen enkele wijze ook maar enige rekening houdt met de gevoelens en opinies van de Joodse medeburger, is de dood van WOKE. En dus van het oude Antiracisme.

Je raakt niet aan een Arabier en je raakt niet aan een Jood en beiden niet aan elkaar. En geen van beiden is verantwoordelijk of medeplichtig aan iets wat duizenden kilometers van hier gebeurt. Dat is Woke, dat is antiracisme, dat is ‘Touche pas Ć  mon pote’. Dat is de coalitie van de minderheden om gezamenlijk betere rechten te krijgen voor iedereen. Dat is de basisgedachte van Martin Luther King.

Hieronder enkele stukken van artikels uit de New York Times van vandaag 3 november 2023 die ook verschillende andere opiniestukken publiceerde vandaag uit 2021 en uit …. 2019. Dus sinds 4 jaar is antisemitisme in radicaal ‘progressieve’ organisaties zich aan het verspreiden zoals een bruine pest. De meeste van die studenten vergeten echter dat veel van de filosofen die ze leren en citeren …. joden waren.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed