Toen we de term TikTok zombies gebruikten toen we het over de emotionele betogers hadden, dan is het omdat emotie de ratio heeft vervangen

0

Het vervangen van ratio door emotie en tegelijkertijd het scheppen van een afstandelijkheid met de andere kant (joden) waar je geen sympathie meer voor hebt en ook geen gesprek meer mee wilt hebben is de gouden droom van elke Propaganda ontwerper.

Tiktok blijkt in deze crisis het belangrijkste instrument te zijn om te mobiliseren of te influenceren. En de niet aflatende stroom van korte video’s van kinderen en bombardementen heeft een specifiek effect op ons denkproces. De gevoelens worden zo sterk dat het niet mogelijk is om nog rationele argumenten te gebruiken die tegen de beelden ingaan want mensen hechten nu eenmaal veel meer belang aan beelden dan aan geschriften, meer aan emotie dan aan ratio en willen snel schuldigen om te veroordelen en geen moeilijke analyse.

De Arabische Lente is op Facebook gevoerd, Hong Kong en enkele andere revoluties op Twitter en nu is dit de TikTok oorlog. Dat geen enkele duurbetaalde media analist dat heeft zien aankomen en er zich op heeft voorbereid verbaast wel, maar nu zal iedereen wel ondertussen wakker geschoten zijn zeker ?

bron times of israel

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed