Hamas, het zijn toch zo’n lieverdjes want het zijn geen nazi

0

Vandaag weer zo’n titel waar je zelfs van de titel zelf al moet gaan kotsen en je afvragen of de hoofdredacteur nog enkel bezorgd is om de clicks en de views van zijn advertenties of ook nog wat intellectuele en morele integriteit heeft. Want hoe haal je in het hoofd om zo’n titel op je voorpagina te zetten ? Allez dat is toch je grootste onzin ?

Maar het is maar een opinie en dat zien we de afgelopen jaren steeds meer in de Vlaamse media. Je publiceert het als opinie en dan is het alsof je als krant of medium niet meer verantwoordelijk bent voor de inhoud want het is een opinie of een gastcolumn en dus mag bijna hetzij wat binnen bepaalde opinie en als dat het liefst nog schockerend is, des te beter want dat brengt meer views en dus meer publiciteit en zo blijft de krant bestaan en wordt ons loon uitbetaald. Als dat de doelstelling is van de krant dan is dat niet journalistiek maar zelfverrijking waarbij moraliteit en integriteit steeds minder een rol zal spelen. De volgende keer hebben we een 2 pagina interview met het uiterst rechts kieken Dries Van Langenhove en zijn visie en zijn ‘grote’ beweging van zelfgenoegzaamheid en intellectuele luiheid. Oh ze deden dat ook ?

Nee Hamas is net zo min een Nazi organisatie als Joden of Israel Nazi zijn en de Gaza een getto is en men er een Holocaust of genocide pleegt. Elk woord heeft zijn betekenis en indien we willen dat de woorden een betekenis behouden – zeker historisch en geladen woorden zoals Nazi en Holocaust – dan moeten we heel goed opletten hoe en wanneer we ze gebruiken – al was het om de slachtoffers van de eerste industriĆ«le massale vernietiging van een volk/religie en andere groepen geen onrecht aan te doen, god hebbe hun ziel.

Uit principe lees ik dergelijke artikels niet. Ik heb geen tijd voor onzin. Sommige kranten hebben daar zelfs zeer dure plaats voor. Ik begrijp dat niet.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed