Moeten de Joodse gijzelaars ook fysiek verdwijnen uit het straatbeeld ?

0

De 240 Joodse gijzelaars die Hamas heeft ontvoerd en naar de Gazastrook heeft gebracht bestaan niet meer. Sommige zijn al dood omdat ze zich bevonden in de hoofdkwartieren die werden gebombardeerd, maar de gijzelnemers hebben ook niet willen meedelen waar ze zaten. Indien Hamas wou dat de gijzelaars blijven leven had ze medegedeeld in welke zones de gijzelaars zaten. Maar het leven van de gijzelaars – net zoals dat van de Palestijnse bevolking en nog minder dat van de inwoners van IsraĆ«l – is voor Hamas van geen enkele tel. Ze kunnen net zo wel dood zijn. Het zal hen niet veranderen van strategie. Die strategie is de vernietiging van IsraĆ«l en laat daar geen enkele twijfel over bestaan.

De families hopen natuurlijk dat hun geliefden kunnen worden bevrijd zoals meestal gebeurd tijdens een gijzelingsoperatie en de overheid zegt dat ze het beste doet in haar mogelijkheden om dit te realiseren maar hier leiden onderhandelingen tot bijna niets. Er wordt geen voedsel gevraagd of water of elektriciteit voor de ziekenhuizen zoals gebruikelijk is tijdens ontvoeringen. Geen safe passage met of zonder wapens. Geen gewonde gijzelaars worden vrijgelaten noch alle oudere of te kleine gijzelaars. Het is voor gespecialiseerde onderhandelaars een mysterie. Zelfs een pauze van de bombardementen in ruil voor de vrijlating van een groot deel van de gijzelaars lukt niet en de uitwisseling met gevangen Palestijnen in Israƫl is de ene keer belangrijk en de andere keer niet relevant. De gespecialiseerde ervaren onderhandelaars moeten zot worden want hun enige betrachting is om toch een aantal personen vrij te krijgen maar hier is het alsof men het spel van de verschroeide aarde speelt. De enige hoop is dat de dynamiek van de vrijlating van de inwoners van Gaza die erg gewond zijn of zullen worden opgevangen door een derde land toch nog voor een doorbraak zou kunnen zorgen.

Het is in deze context dan ook heel vreemd om enerzijds zogenaamde antiracistische BLM en linkse activisten affiches te zien afscheuren die de publieke opinie in Europa en de VSA eraan willen herinneren dat Hamas tijdens de pogrom van 7 oktober ook nog 240 mensen van alle mogelijke leeftijden heeft meegenomen naar Gaza. Het is volgens hen allemaal propaganda en volgens sommigen zelfs helemaal niet waar (het linkse mintpress vb) dat er zoveel gijzelaars zijn enzovoort. We zijn niet ver van het groot Joods complot die we in de jaren 1930 zagen. Indien Goebbels vandaag zou leven, hij zou zich nogal amuseren op de sociale media.

Maar nu zijn ook beelden opgedoken van politie agenten in Engeland en Duitsland die deze affiches ook aftrekken ‘omdat ze zouden kunnen aanstootgevend zijn …. ‘ HUH ?

Het is dus aanstootgevend om een affiche te plakken van een Joodse gijzelaar die door een Terroristische beweging Hamas is meegenomen naar Gaza en daar wordt vastgehouden tegen zijn wil en waarvoor zelfs GEEN EISEN worden gesteld ? Alsof de gijzelaars niet meer mogen bestaan omdat ze hinderlijk zijn ? Of omdat het toch maar Joden zijn ….

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed