Nee, niet alleen orthodoxe joden worden aangevallen

0

Je moet maar een Jood zijn dezer dagen. In Europa of Amerika dat is.

En in tegenstelling tot weeral onnozele stereotypen uit een periode die we het liefst zouden vergeten maar waar we spijtig genoeg steeds aan moeten worden herinnerd om ons te waarschuwen voor het traag hellend vlak naar beneden waar we ons soms bevinden zijn NIET alle joden orthodoxe joden.

Maar als een redacteur op zoek gaat naar een foto over joden dan wil hij voor het effect opnieuw een foto van een orthodoxe foto zoals we hem kennen uit onze stereotypen net zoals hij een vrouw met een hoofddoek zal zoeken om de islam af te beelden (en in beide gevallen mannen met baarden šŸ™‚ ).

Dit wil NIET zeggen dat orthodoxe joden NIET zouden worden aangevallen, ze worden waarschijnlijk meer aangevallen omdat ze gemakkelijker te herkennen zijn en omdat men er al te gemakkelijk en te snel vanuit gaat dat ALLE orthodoxe joden voor de staat Israƫl zijn (wat niet zo is) en dat ze allemaal onverdraagzaam en onmenselijk zijn tegenover de medemens en zeker de islamitische medemens en ook dat is NIET zo. Maar men versterkt zo de polarisatie en maakt van hen een gemakkelijker doelwit want men stelt het voor alsof zij de eerste en laatste verdedigers van Israƫl zijn. Ook gewone joden met joodse namen of die voor Israƫl uitkomen worden vandaag geviseerd of moeten verbergen dat ze joods zijn.

bron De Morgen 2 november 2023

Het vreemde is dat men zo bevestigt waarom IsraĆ«l een bestaansplicht heeft. Het is de enige plaats in de wereld – en vandaag geldt daar de ‘westerse democratische’ wereld bij – waar joden ook kunnen gewoon jood zijn op de manier dat ze jood willen zijn (zoals ze maar aanvaarden dat anderen dat op een andere manier invullen of helemaal geen jood willen zijn) zonder zich bedreigd of bekeken of benadeeld te voelen. Dat is het IDEE ISRAEL. IsraĆ«l is meer dan een staat. IsraĆ«l is een IDEE. Dat versla je niet.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed