Dit is de beschrijving in Vlaamse media van de fundamentalistische islamleider die de totale vernietiging van Israël en het westen nastreeft

0

Tsja, soms verslik je je in je kopje koffie vroeg in de morgen en moet je jezelf toch even afvragen of het echt waar is wat je daar leest. Minuutje even iets anders lezen en dan terugkeren om zeker te zijn dat het geen gezichtsbedrog was of over één of andere acteur gaat. Niet dus. In De Morgen van vandaag (onderdeel van DPG media) heeft één of andere titelschrijver er niet beter op gevonden dan de leider van Hezbollah sexy voor te stellen.

Je zou zo Hitler een charismatisch, polariserend en antiwesters leider kunnen noemen en volgens dezelfde redenering zou je er nog mee wegkomen ook. Nu Hitler werd in de jaren 1930 in de westerse pers niet noodzakelijk altijd als een compleet gekke gevaarlijke oorlogslustige racist en dictator genoemd. De gevolgen van deze normalisering is dat nogal wat mensen niet wilden geloven dat Hitler zo gevaarlijk was en dat al die mensen met echte vrees voor hun leven zijn rijk moesten ontvluchten. Of dat men geen vrede kon sluiten met die leider en dat men uiteindelijk nogmaals honderdduizenden Amerikanen naar het front in Europa moest sturen om er misschien te sterven.

De jongeren en democraten die in 2019 massaal in opstand kwamen tegen Hezbollah zullen wel een ander beeld hebben van die ‘sympathieke maar fanatieke’ leider. Of de Israëli die in het noorden van Israël wonen en regelmatig moeten in de kelder kruipen omdat er weeral drones of raketten vanuit Zuid-Libanon vertrekken.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed