Hoe het idee van een ‘etnische zuivering’ van Gaza enkel in het hoofd van De Morgen (DPG media) nog steeds leeft ….

0

Eerst en Vooral voor alle duidelijkheid : uitgezonderd de gevaarlijke gekke kolonisten die zelfs de Amerikanen momenteel volledig op de heupen werken is er NIEMAND in de Israƫlische regeringskringen die ook maar serieus denkt aan een ontvolking of etnische zuivering van de Gaza. Final.

Het is belangrijk om te lezen wat De Morgen schrijft omdat het een krant is die veel gelezen wordt in studentenmiddens en een belangrijke motor is voor het Fake News dat over Israƫl de ronde doet en hen zo aanzet om de domste dingen te schrijven op bordjes of te verklaren op tv. Het is nog belangrijker om vast te stellen dat deze journalisten en Headline Writers absoluut weigeren om fouten recht te zetten als blijkt dat ze er FACTUEEL naast zitten en proberen om zich in allerlei bochten te wringen om toch maar aan te tonen dat ze ergens toch nog gelijk zouden kunnen hebben.

We hebben het artikel zelf niet gelezen (geen abonnement) omdat de titel van een artikel duizend keer belangrijker is dan de inhoud van het artikel. Door de verspreiding via sociale media wordt een titel soms tienduizenden keren gezien terwijl niemand van die mensen het artikel zelf gaat lezen. Indien de titel dan ook nog opnieuw gekopieerd wordt in een medium dat niets anders plaatst als dat IsraĆ«l de nieuwe Nazi zijn, dan zal deze titel van een officieel traditioneel medium alleen maar bevestigend werkend, zelfs al leest niemand de rest van het artikel of enkel de selectieve citaten die mee worden gekopieerd. Zo werkt propaganda. Je mixt titels van kranten met de grootste eigen onzin om een zekere geloofwaardigheid te krijgen al noem je de ‘Mainstream media’ het grootste vergif dat momenteel bestaat. Maar als je grootste vijanden die de grootste verdedigers van het systeem zijn je een cadeau geven met dergelijke domme titels dan moet je wel echt gek zijn als Conspiracy nut om dit te laten liggen. Maar zolang De Morgen haar clicks en likes maar heeft is alles goed ? Zelfs in tijden van oorlog en mogelijke zware spanningen in ons eigen land en situaties die zeer gevaarlijk kunnen worden voor de Joodse burgers in ons lang ? Zelfs dan ?

Het begon met het artikel dat de regering van IsraĆ«l een officieel document zou hebben opgesteld dat de etnische zuivering van Gaza zou voorstellen als een belangrijke optie. Het document werd later op de dag door de ook linkse LibĆ©ration (Frankrijk) – dat een beter blad is als je toch links wilt lezen – afgedaan in hun Factcheck als een onbelangrijk analysedocument dat werd opgesteld door Ć©Ć©n of ander onderzoeksinstelling die dergelijke rapporten aan de lopende band produceert en daarvoor betaald wordt maar in feite weinig influence heeft. Het was dus geen beleidsdocument maar een discussiedocument van een analist die eens alle mogelijke opties op een rijtje zetten en volgens zijn allerpersoonlijkste opinie daar een realiteitswaarde aan verbond. Maar hun documenten gingen – zoals heel veel van dergelijke documenten in heel veel regeringen (ook bij ons) – meestal zelfs niet in de kast maar in de vuilnisbak.

Het document werd trouwens online gezet door Wikileaks die sinds meer dan 10 jaar al een instrument is van de Russische PsyOps (psychologische operaties) omdat Rusland internationaal de propaganda wou verspreiden dat IsraĆ«l Gaza wou ontdoen van de Palestijnen en dus in feite …. niet beter is dan de Nazi. De bron zelf had bij hetzij welke redactie al alarmbellen moeten doen afgaan en had hen moeten aanzetten om meer controles uit te voeren.

We hebben dit gisteren reeds gepost maar het is blijkblaar moeilijk voor De Morgen om toe te geven dat hun titel er volledig fout naast zit en dus stellen ze het vandaag voor als een mogelijk idee dat de ronde doet. Dit is een typische methode van conspiray nuts en een belangrijke journalistieke krant onwaardig. Wel ik had niet volledig gelijk, maar toch een beetje en misschien niet zoals ik het zei maar het idee wordt wel over gesproken dus ik heb toch wat gelijk. Huh ?

Het is wel zo dat de militairen zo weinig mogelijk Palestijnse burgers willen in Gaza City en het noorden van Gaza omdat ze er een urbanistische oorlog zullen voeren en deze een heel hoge intensiteit heeft waardoor veel slachtoffers zullen vallen. Temeer omdat de moderne doelstelling van een oorlog is dat je zo weinig mogelijk eigen soldaten verliest waardoor je vlugger radicalere middelen gaat gebruiken om te controleren of er een vijandelijke eenheid in een gebouw zit of niet. Het is ook belangrijk om te weten dat deze burgers in Palestina NIET mogen schuilen in de tunnels en kelders van Hamas, dus alle Palestijnse burgers in Gaza City bevinden zich bovengronds van waarachter de Hamas troepen in burgerkledij aanvallen uitvoeren om zichzelf nadien dan in die kelders of tussen de andere burgers te gaan verstoppen.

Dus back off, het was Fake News en in deze oorlogsomgeving met enorm veel propaganda maakt iedereen wel eens fouten. Get over it en doe je echte journalistieke job. (hieronder De Morgen, 3 nov)

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed