Hamas vertraagt opzettelijk de doorlating van buitenlanders uit Gaza

0

Het wordt hoog tijd dat men begint te beseffen dat Hamas Geen Autoriteit is in Gaza. Hamas is de bezetter van Gaza die de Palestijnse bevolking van Gaza geen dekking geeft in haar tunnels tegen de bombardementen nadat ze deze in gevaar heeft gebracht door raketten af te vuren naast een moskee, appartementsgebouwen en andere civiele plaatsen. Hamas verdeelt NIET de binnengekomen hulp onder de bevolking maar enkel aan haar eigen leden en aanhangers en verkoopt de rest aan de handelaren op de zwarte markt. Hamas houdt de bewoners die willen vluchten uit Gaza City tegen op alle mogelijke manieren. Volgens sommigen wordt daar zelfs bij geschoten.

Hamas is geen Autoriteit want ze zorgt niet voor de mensen, ze is niet geĆÆnteresseerd in de welvaart van haar bevolking en wilt absoluut niet luisteren naar de gerechtvaardigde eisen van haar bevolking. De bevolking is enkel een levend schild. Het is om het met de woorden van ex-guerrilla strijder Mao te zeggen, de visvijver waar ze proberen tussen te blijven zwemmen zodat niemand zal durven om de visvijver op te blazen. Een guerrillastrijder moet volgens het rode boekje van Mao zich tussen haar bevolking kunnen bewegen zoals een vis in het water. In Gaza kan Hamas dat alleen maar door geweld te gebruiken en financiĆ«le afhankelijkheid te garanderen.

Een nieuw bewijs dat Hamas helemaal niet is geĆÆnteresseerd in de levens van andere mensen is dat de onderhandelingen over de vrijlating van de Palestijnen uit Gaza met een dubbel of ander paspoort zoveel vertraging oploopt omdat Hamas permanent probeert om haar eigen gewonde strijders op de lijst te krijgen. Maar in oorlog werkt dit niet zo. De strijders moeten zich overgeven als oorlogsgevangenen zodat ze zoals voorzien in het oorlogsrecht kunnen worden verzorgd en later geruild tegen Ć©Ć©n van de 240 Joodse gijzelaars die Hamas nog gevangen houdt.

Bron New York Times 3 november 2023

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed