Herdenking Kristallnacht in België afgeschaft wegens dreiging met incidenten ….

0

Wat is de Kristallnacht

“De Kristallnacht (ook wel Nacht van het gebroken glas) was een door de nazi’s georganiseerde actie (pogrom) gericht tegen de Joodse bevolking in Duitsland. De Kristallnacht vond plaats in de nacht van 9 op 10 november 1938. In heel Duitsland werden Joden en hun bezittingen aangevallen. Er werden 1400 synagogen in brand gestoken en gesloopt. Ongeveer 7500 winkels en bedrijven van Joden werden vernield. Ook Joodse huizen, scholen, begraafplaatsen en ziekenhuizen moesten het ontgelden. Het werd de brandweer verboden om de branden te blussen. Volgens eerste verslagen werden tijdens de Kristallnacht 96 Joden op straat vermoord. Ook in Oostenrijk en Sudetenland werden Joden aangevallen en hun bezittingen vernield.

De naam Kristallnacht verwijst naar het vele glaswerk dat tijdens deze aanvallen werd vernield. Van joodse zijde werd later bezwaar gemaakt, zij vonden de naam te eufemistisch gegeven de ernst van de gebeurtenissen. Sindsdien worden er in Duitsland ook andere namen gebruikt zoals Reichspogromnacht en Novemberpogrome 1938.” bron : https://www.kristallnachtherdenking.nl/

bron Het Nieuwsblad

Dus het is zo ver gekomen dat de Kristallnacht die de eerste grote georganiseerde Pogrom tegen de Joden was in Nazi Duitsland niet kan worden herdacht omdat er zoveel vrees is voor rellen met antisemitische propalestina betogers (niet iedereen is dat maar ze worden wel teveel gedoogd in de manifestaties) dat een herdenking hieraan moet worden afgelast. Dus een herdenking aan geweld tegen joden moet worden afgelast omdat men schrik heeft voor …. geweld tegen joden.

De omgekeerde wereld.

Het is de beslissing van de Joodse Gemeenschap zelf. Natuurlijk ze gaan het geweld niet opzoeken en zijn waarschijnlijk geconfronteerd geweest met dreigingsanalyses.

Zo slagen de antisemitische Propalestina betogers (die minderheid) in iets wat de neonazi’s nooit is gelukt. Mogen ze echt fier op zijn.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed