Er zijn officieel geen dode Hamas strijders in Gaza het zijn allemaal tot de laatste burgerslachtoffers

0

Het is toch raar dat Hamas dat tussen de 10.000 en 40.000 strijders en medewerkers zou hebben geen enkel slachtoffer zou gemeld hebben en dat geen enkele internationale organisatie ook maar gewag maakt van overleden ‘soldaten’. Volgens het IsraĆ«lische leger zijn wel al tientallen zo niet honderden Hamas leden en strijders gestorven.

Nochtans is het duidelijk dat de Hamas alleen in uniform paradeert tijdens parades in het eigen veilige Gaza voor het eigen publiek en de camera’s. Maar ĆØĆØnmaal ze in gevecht moeten gaan, dan doen ze burgerkleren aan en gooien hun wapen weg als het IsraĆ«lische leger durft terug te schieten. Dan lijkt het alsof het leger op onschuldige burgers schiet en dat is dan weer leuk voor de propaganda. Indien ze sterven of gewond zijn, worden de wapens ook weggenomen zodat ze als burgerslachtoffers kunnen worden gepresenteerd (maar dat geldt natuurlijk niet voor de kleine kinderen).

De dodencijfers (zelfs al zijn het er altijd teveel) zijn propaganda cijfers (wat niet betekent dat we de beelden met kinderen onder het puin tegenspreken). De cijfers op zich – die misbruikt worden voor het argument van de proportionaliteit – zijn propaganda.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed