Je mag zeggen wat je wilt maar in België is er geen mobilisatie tegen het antisemitisme noch een echte fysieke bescherming van de Joden

0

Blablablabla natuurlijk zijn we tegen Hamas, natuurlijk hebben we veel Joodse vrienden, natuurlijk moeten we naar de andere kant ook luisteren om dan zo snel mogelijk over te gaan naar de Palestijnen die nooit iets hebben fout gedaan, die enkel en alleen slachtoffer zijn en die geen aanvallen op Israël hebben uitgevoerd en zonder enige reden gebombardeerd worden en daarvan geen enkele waarschuwing kregen.

Er is in België geen mobilisatie tegen antisemitisme, tenzij je de beleefdheidsvergaderingen met de vertegenwoordigers van de Joodse organisaties als een sterk symbool beschouwt. Om dan weken te treuzelen vooraleer je ook maar begint met enige veiligheidsplanning voor de Joodse instellingen en personaliteiten (en dat nog altijd niet op een degelijke manier hebt in werking gesteld).

Er is in België geen duidelijke veroordeling geweest van Hamas en haar nevenorganisaties voor de pogrom op 7 oktober. Op verschillende websites en sociale media van ministers vindt je de meest dubbelzinnige verklaringen alsof deze pogrom van 1200 Joodse doden geen reden mag zijn voor Israël om militair terug te slaan en als ze dat doet om de gelijkwaardigheid te behouden (dus stoppen aan 1200 bedoel je want dat zou aanvaardbaar geweest zijn ?). Net alsof wij na 9/11 en 2016 onmiddellijk geen militaire campagnes zijn gestart om AlQaida en Isis militair te vernietigen ondanks alle burgerdoden die daarbij kwamen kijken. Maar daar kwamen geen tienduizenden mensen op straat om het stopzetten van de bombardementen te vragen (uitgezonderd de ususal suspects).

In België wordt enkel Israël beschuldigd van alle zondes van Israël.

Dat is gemakkelijk. Daar loop je geen politiek risico mee en zo kan je je moraliteit (die je voor de rest van de wereld grandioos vergeten bent) weer een beetje opkrikken. PPPPPFFFFF

Een andere reden is dat de Joodse gemeenschap – uitgezonderd in Israël (en daarom haten Arabieren de staat Israël) – in België en in West-Europa zo verdeeld en geïndividualiseerd is dat net zoals in de eerste jaren van WOII, ze dachten dat deze golf van antisemitisme wel zal overgaan, dat we vooral niet zichtbaar mogen worden, dat we vooral niet mogen protesteren. Het is zoals Abba Kovner zei tijdens WOII in zijn verzet tegen de Nazi aan alle Joden hetzij welke strekking om samen voor specifieke doelen te vechten ongeacht alle verschillende opinies over alle mogelijke andere onderwerpen te vechten.

En ons ook niet in de publieke opinie te laten afslachten als lammeren. Nooit meer. Nimmer wieder.

en het was een succes volgens LeMonde.fr

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed