ah België toch …. er wordt een vrouw vermoord en het probleem Feminicide staat op de agenda … er worden honderden Joodse vrouwen vermoord, verkracht en ontvoerd en het is hun eigen fout eingelijk

0

Ik vraag me dus af hoe de pers en de politiek en de bevolking zou reageren indien er zoals in Israël honderden vrouwen zouden worden vermoord, verkracht en ontvoerd door een Jihadistische beweging zoals Hamas.

Waarschijnlijk op dezelfde manier als ze reageerden toen Dutroux 4 jonge meisjes ontvoerde en misbruikte in zijn kelder. Met 300.000 op straat in Brussel en het regime stond te wankelen.

Of zoals toen de Bende van Nijvel een dertigtal mensen neerschoot gedurende 2 jaar en we oproepen tot meer macht voor politie en het leger lazen en niet meer durfden gaan winkelen in de supermarkten. In Israël was het vredesakkoord van Oslo (waar Rabin en Arafat nog de nobelprijs voor vrede voor kregen) kapotgemaakt door 1000 doden door Hamas terreur gedurende 2 jaar. Wij werden al zot na 30 doden. Zij bouwden een muur en gingen bepaalde gemeenten bezetten van waaruit de meeste aanvallen kwamen. De aanvallen stopten. En toen kwam ipv een pacifistische regering Netanyahu aan de macht tot nu. De Hamas terroristen brachten hem aan de macht door de vredesduiven op te blazen.

Onze politici verloren hun koelbloedigheid na de aanslag van 2016 of een parasolgevecht op het strand in Blankenberge. Het leger moest naar het strand om de orde te handhaven zeiden sommigen. En dat waren maar éénmalige incidenten en toch stonden we in rep en roer. Wat indien dergelijke aanslag iedere week zou plaatsvinden. De politie in de straten zou vervangen zijn door het leger, we zouden allemaal legerdienst doen en we zouden honderdduizenden reservisten hebben die permanent konden worden opgeroepen voor bewakings- en controle opdrachten aan de honderden checkpoints. Dat is een normaal onderdeel van een antiterrorisme beleid (naast vele andere). Bescherm beter en harder de doelwitten.

pppppfffff het is zo gemakkelijk om kritiek te hebben vanuit je veilige zetel zonder raketten die wekelijks over je hoofd uit de lucht worden geschoten, tot 300 per week. Je wordt dat wel gewoon want je wordt alles wel gewoon, maar ik vraag me toch af hoe wij zouden reageren …. of zouden we dat ook contextualiseren. Nu als de Iraanse raketten afkomen ben ik benieuwd hoe we zullen reageren want wij hebben hier GEEN afweersysteem. Misschien moeten we zoals Finland snel één gaan kopen bij …. israël.

Als ze ons al één zullen willen verkopen ….

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed