De marginaalste personen mogen ongehinderd de grootste onzin uiten bij Tafel van Vier van Gert op Play …. Besnijdenis

0

Het gaat natuurlijk om de kijkcijfers en die krijg je niet zonder wat ophef en schandaal en dus heb je in al die verschillende praat-voor-de-vaakprogramma’s figuren die eerder de plaats van de zotte onozele nonkel innemen aan de tafel dan in een respectabel televisieprogramma.


Op de tafel van Vier kwam een woordvoerder van de marginaalste groep anti zionistische Joden aan het woord waarvoor honderd redenen bestaan om hem geen microfoon te geven. Hij probeerde de Joden af te schilderen als slachters die op een bloederige wijze een besnijdenis uitvoeren bij kinderen die zich niet kunnen verzetten. En dit zonder dat de onderzoekers van de redactieploeg die verantwoordelijk zijn voor de keuze van de sprekers en de onderwerpen, ook maar ƩƩn moment hebben gedacht van de bij iedereen gekende officiƫle Joodse Religieuze organen te contacteren, al was het voor een tegenwoord. Indien het over het onverdoofd slachten zou gaan door moslims dan was dit niet gebeurt.

Dit is de officiĆ«le reactie citaat ”

Persbericht Centraal Israƫlitisch Consistorie van Belgiƫ:

ā€œMet enorme verbazing is er kennisgenomen van de uitzending van De Tafel van Gert op Play4 op 15 november 2023.

De inhoud van de informatie die is weergegeven door de heer (en niet Rabbijn) Friedman, en incorrect.

Vooreerst dient de nadruk erop te worden gelegd dat de Joodse rituele besnijdenis een absolute hoeksteen is binnen het Joodse geloof, die onderworpen is aan hele resem strikte regels op hygiƫnisch vlak.

Op geen enkele wijze laat de Joodse leer toe dat dit ritueel wordt uitgevoerd door eender wie. Deze wordt enkel en alleen uitgevoerd door professionelen.

Na navraag bij de Voorzitters van de verschillende Joodse Gemeenschappen van Belgiƫ kan er worden bevestigd dat de besnijdenissen altijd in de meest hygiƫnische omstandigheden plaatsvinden, waarbij de gezondheid van het kind absoluut hoog in het vaandel wordt gedragen, en zoals aangegeven, steeds wordt voltrokken door een professioneel.

Dat heer Friedman aangeeft dat deze rite ook wordt uitgevoerd door ā€œslachtersā€ is niet enkel onwaar, doch gewoonweg aanstootgevend.

Sinds mensengeheugenis heeft er  nog nooit in BelgiĆ« enig incident plaatsgevonden na uitvoering van de rituele Joodse besnijdenis, en dit in contrast tot hetgeen de heer Friedman heeft verkondigd tijdens de uitzending.

Het is dan ook spijtig dat dergelijk persoon een bĆ¼hne krijgt op tv, zonder voorafgaandelijke screening, laat staan enig overleg met het Centraal IsraĆ«litisch Consistorie van BelgiĆ«.ā€

Indien u zich afvraagt waarom deze marginale rabbijn zo weinig joodse vrienden meer heeft dat hij zijn vrienden nu in Iran en bij Hamas moet gaan zoeken …. bekijk dit dan maar

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed