De Belgische Pro-Hamas activiste die met een toeristenvisa op de Westbank actie ging voeren is terug thuis en mag weer sokken breien :)

0

Het is nergens ooit de bedoeling dat als je als buitenlander naar een ander land gaat met een toeristenvisum dat je er deelneemt aan protesten of de veiligheidsdiensten hindert in hun werk. Het is aldus volledig normaal dat je op zijn minst wordt het land uitgezet als je wordt aangehouden en als oudere actievoerder zou je op zijn minst dat toch moeten weten. Tenzij je jezelf van de domme houdt. Maar dit is gewoon internationaal het minst erge van wat kan gebeuren, naast een inreisverbod voor een aantal jaren. Je gaat niet in de cel of betaalt geen boete enzo. Je gaat alleen vroeger naar huis.

Het is eerst en vooral moeilijk om te stellen dat ze een Belg is aangezien ze ook Schot en ook Franse zou zijn.

Indien je online zoekt naar ISM of International Solidarity Movement zal je lezen dat ze in feite een organisatie zijn die vredevol actie wilt voeren maar ook dat is een Russisch poppetje of een ui met vele lagen en niets is wat het lijkt. Het is wel zo dat er geweldloze acties worden gevoerd maar de kern zelf van de beweging is de vernietiging van Israƫl en al zijn er tijdelijk tegen terrorisme, ze hebben alle lof voor de slachtpartij van 7 oktober.

In deze presentatie van een Israƫlische onderzoeksjournalist zie je trouwens een foto van een post die het Belgische lid heeft geplaatst. Het is de foto met de Davidster en het verwijt aan de Arabische staten van niet nogmaals Israƫl aan te vallen met al hun legers wat een verwijt is van de meest radicale Islamieten en Iran.

De Belgische activiste dus voorstellen als een gewone toerist die wat pacifistische actie ging voeren en dan gewelddadig ontvoerd en opgesloten werd door Israƫlische troepen omdat ze pacifistisch was is wel een beetje teveel van het goede, al is dat de teneur die u zal horen in de Belgische pers. Dit was trouwens ook de bedoeling van de organisatie.

Dit betekent niet dat alle verdedigers van Israƫl akkoord gaan met wat Israƫl op de West Bank doet en zeker niet wat de kolonisten er doen, maar wel dat het niet is omdat je niet akkoord bent met wat Israƫl er doet dat je akkoord bent met de organisaties die daartegen vechten en het verdoken discours dat ze daarbij hanteren. Indien deze echt zo volledig geweldloos waren zoals Martin Luther King dan hadden ze de slachting van 7 oktober volledig afgewezen en hun solidariteit betoond met Israƫl en het Joodse volk.

Nee, dat deden ze niet. Integendeel.

Daarom is 7 oktober een zo belangrijke dag. Zoveel schapen bleken nu opeens zo snel toch wolven te zijn of onbetrokken bystanders die het net zoals zoveel mensen tijdens WWII geen bal kan schelen wat met Joden gebeurt, zolang die maar zelf niet terugslaan.

Dit is de International Solidarity Movement op 7 oktober. Zolang Joden sterven is het Resistance, indien Joden terugslaan is het Genocide.

Nu is ze aan het bleiten in de Belgische pers – de vrouw van 52 die gearresteerd werd wegens steun aan een terroristische beweging zoals Hamas en wordt ze internationaal bekend met haar foto. Maar in feite is het zielig dat je aan je 52 nog altijd niet hebt begrepen dat er verschillende manieren zijn van aktievoeren – zeker in een land in volle oorlog (IsraĆ«l heeft een staat van oorlog verklaard) en dat sommige consequenties kunnen hebben. If you can’t stand the heat in the kitchen, stay out of the kitchen.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed