Waarom geld geven aan UNRWA investeren in Toekomstig Terrorisme is en niet in Vrede

0

Dit is een samenvatting en vertaling van dit bericht https://twitter.com/DanLinnaeus/status/1729658322876260725

The Radicalization of Palestinian Youth: A Comprehensive Review of UNRWA’s Educational Practices. (studie)

Dit rapport heeft de educatieve praktijken van de UNRWA (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East) geanalyseerd zoals ze worden gebruikt in de scholen en op de leeromgevingen waarvoor ze verantwoordelijk is. Haar operationeel gebied is in de West Bank, Gaza en Oost-Jerusalem als ook in Libanon, JordaniĆ« en SyriĆ« zodat ze feite een half miljoen Arabische kinderen in en rond IsraĆ«l kan beĆÆnvloeden en zou kunnen bijdragen om de volgende generaties op te voeden tot verdraagzaamheid en voor te bereiden op de noodzakelijke vrede in de regio. Onderwijs neemt ongeveer 58% van haar budget in.

Drie belangrijke punten werden onderzocht. Ten eerste de rol van de scholen in de continue radicalisering van jongeren en kinderen, het aanleren van de globale UN waarden van vrede en verdraagzaamheid en het controleren en corrigeren van het materiaal of het overeenkomt met de door de UNO zo gepropageerde ‘Zero Tolerantie politiek’ tegenover discriminatie en aanzetten tot haat.

Het probleem is echter dat de UNRWA ipv een volledig eigen lesprogramma en systeem uit te bouwen zich gewoon heeft gebaseerd op die van de Palestijnse Nationale Autoriteit die echter gekend is voor het promoten van geweld, antisemitisme en Jihadisme.

Het is tevens helemaal niet duidelijk hoe de UNRWA deze problematische inhoud uit het lessenprogramma filtert indien ze dit al doet en waarom dit soort dingen er toch in is blijven staan.

De UNRWA publiceert wel zelf bijkomend lesmateriaal zoals ZelfStudiekaarten en een Digitaal leerplatform maar ook hier blijven er problematische kwesties opduiken. Het gaat hier wel degelijk over lesmateriaal voor de jaren 2021 tem 2023.

Tevens blijkt uit het rapport dat een aantal van de 133 medewerkers van UNRWA, waaronder leerkrachten, het beestachtig terrorisme van 7 oktober goedkeurden of niet afkeurden. Het getoonde materiaal in de studie werd door de UNRWA afgekeurd, maar ze gaf toe dat dit studiemateriaal was opgesteld door UNRWA medewerkers en dat er een probleem was met de controle van het voorgestelde materiaal voor het gebruikt werd als lesmateriaal.

Volgens het rapport is er een groot gevaar op radicalisering hierdoor. Ze onderzoekt hiervoor de profielen van 19 Hamas terroristen die het volledige UNRWA schoolprogramma doorliepen. Dit betekent evenwel niet dat alle kinderen even gevoelig zijn om zich hierdoor tot terrorisme te laten aanzetten.

Het volledige rapport kan je hier vinden https://impact-se.org/about-us/ Deze NGO ijvert voor geweldvrije educatie en het niet aanwakkeren van geweld en haat.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed