in België vindt niet elke rechter de Hitlergroet om te lachen

0

Het is niet altijd met een bezoekje aan Dossin dat ze ervan afkomen en het is niet altijd met een verontschuldiging van dronkenschap dat ze vragen om vergeven te worden.

Als je de Hitlergroet uitbrengt weet je heel goed waarom je dat doet en wat het betekent en doe je dat heel bewust om op te vallen. Wel dan moet je ook niet verbaasd zijn dat de politie je opmerkt en een PV opstelt en dat je nadien het maar even moet gaan uitleggen in de rechtbank.

En nee sommige rechters nemen dit helemaal niet licht op.

Net zoals iedereen die geen al te mooie herinneringen heeft aan WOII en wat de Nazi en hun lokale collaborateurs hier hebben uitgestoken.

Bron Het Laatste Nieuws foto https://www.flickr.com/photos/ooocha/2619968802

“Op 31 oktober 2021 nam D.T. in Brugge deel aan een betoging van Belgians For Freedom, een organisatie die zich verzette tegen de coronamaatregelen. Tijdens de speeches op ‘t Zand brachten de aanwezigen de haka, een rituele dans van de Maori’s in Nieuw-Zeeland. Daarbij gingen de handen in de lucht, maar D.T. bracht op dat moment de Hitlergroet.”Op 31 oktober 2021 nam D.T. in Brugge deel aan een betoging van Belgians For Freedom, een organisatie die zich verzette tegen de coronamaatregelen. Tijdens de speeches op ‘t Zand brachten de aanwezigen de haka, een rituele dans van de Maori’s in Nieuw-Zeeland. Daarbij gingen de handen in de lucht, maar D.T. bracht op dat moment de Hitlergroet.

Volgens de Blankenbergenaar was het allemaal niet slecht bedoeld. “Het was puur voor de grap en het duurde maar een paar seconden”, verweerde hij zich. Volgens de rechter in eerste aanleg was het twijfelachtig of hij hiermee wou aanzetten tot rassenhaat. De man heeft altijd beweerd dat het om een grap ging en hij werd vrijgesproken in Brugge.

Maar volgens de procureur-generaal in Gent gaf de man de ultieme sympathie voor Adolf Hitler te kennen. “Hiermee keurt u dus de daden van Adolf Hilter, verantwoordelijk voor de dood van 6 miljoen Joden, goed!” De man zelf waste zijn handen in onschuld: “Het gebeurde in een ambiance en dan doet een mens al eens onnozel.” Maar het breekt de man zuur op want het hof veroordeelde hem tot drie maanden cel met uitstel en een boete van 208 euro.”

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed