Het probleem FOUad Ahidir ex Vooruit in Brussel blijft maar groeien na zijn oproepen tot geweld in een interview en zijn fake ontslag

0

Hij heeft besloten om ontslag te nemen zogenaamd omwille van de racistische en sexistische uitspraken van Conner die zich in een zatte alles-kan bui te goed deed aan allerlei gezever waarvan hij zelf wel zal geschrokken zijn. Het toont wel aan dat hij nog stevig wat werk heeft aan zijn morele waarden. (onze tip – vervang het centraal woord in je zin door Jood en vraag je af of het nog ‘goed overkomt’ en je geen wrange smaak in je mond krijgt).

Zijn ontslag is echter totaal ongeloofwaardig want op basis van de tweet van Ans Persoons – de sterke madam van Vooruit in Brussels of One.brussels (zonder de Joden dan maar electoraal is dat toch niet zo belangrijk en moraliteit is nu Ć©Ć©nmaal niet altijd zo belangrijk als electoraal overleven) – zouden ze hem zelfs nog NA het interview vol met oproepen tot geweld nog altijd de lijstduwersplaats geven.

Hij wou echter meer en misschien kon hij niet meer krijgen omdat die video er nog was. En die video zal zoals de mediamanagers goed hebben ingeschat, niet meer verdwijnen want ‘as we speak’ zijn er tientallen copies die de ronde doen en weer volledig of in stukjes of in sampled zullen opdijken. Temeer daar hij in de video duidelijk goed gek lijkt, van het potje af.

Hij heeft de video laten verwijderen. Bekijk hem hier. De verwijdering is in feite een schuldbekentenis omdat hij zich er in feite voor schaamt want anders zou je de video niet laten verwijderen. Maar laat ons eens duidelijk zijn. Het is dus een interview op een online nieuwskanaal (nieuws dus en niet persoonlijk) waarin hij heel goed weet wat hij zegt en wat er met de video zal gebeuren en waar hij dat doet als publiek politiek persoon vanaf de eerste minuut. Er is dus niets persoonlijks aan die video en die video heeft dus heel wat Nieuwswaarde. De nieuwswaarde van die video is zelfs toegenomen omdat ONDANKS deze video Vooruit hem toch nog de lijstduwersplaats wou geven.

En omdat zelfs na het rondsturen naar alle leden van het Parlement van de Brusselse Vlamingen en van het Brussels parlement van onze analyse van zijn video deze Persoon nog ALTIJD voorzitter is van dat parlement (noemt Raad maar is in feite een parlement). Je vraagt je dus af of de zogenaamde progressieve meerderheid in dat parlement (openvld, groen, vooruit) niet een aantal van haar democratische en humanistische waarden is vergeten in ruil voor de strijd voor het machtsbehoud.

Maar het maakt nog iets duidelijker over de heer FOUad Tahadir. Het maakt duidelijk dat hij helemaal NIET beseft wat hij in feite in dat interview heeft gezegd en wat er zo schockerend aan is. Hij geeft een flauwe verontschuldiging die nergens op slaat, blijft gewoon zitten als voorzitter van het parlement van de Brusselse Vlamingen en blijft de partij en als kers op de taart loopt dan weg van de partij die hem niet heeft buitengezet maar hem nog een kans geeft als lijstduwer.

Die man heeft totaal GEEN besef van wat hij in feite heeft gezegd en heeft woorden uitgespuwd waarvan hij niet beseft dat ze voor geradicaliseerde jongeren begrepen kunnen worden als een oproep tot geweld.

Zo werd zijn video begrepen door de Joodse kringen en zij die bezorgd zijn om polarisatie en #antisemitisme en geweld.

Dat hij nu wegloopt omwille van de uitspraken over de Roma door Conner Rousseau is in feite ook een verwijt naar Vooruit toe, namelijk dat zij volledig afstand van hem hadden moeten nemen na zijn oproepen tot geweld in de video. Trouwens Conner heeft ontslag genomen vanuit Ć©Ć©n van de machtigste functies in het land momenteel en FOUad vond zijn uitspraken daar absoluut niet belangrijk genoeg voor. Het gaat trouwens toch maar over Joden. Zelfs als het er 1400 zijn zet je er op 7 oktober nog geen tweet over. Wel op 10 oktober over je nieuwe fotoshoot.

Het wordt tijd dat iedereen radicaal en duidelijk afstand neemt van geweld. Zeker hier. En zeker als je in een verantwoordelijke politieke, media of geloofsfunctie bent.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed