Hoe het twitterdispuut met Marc Van Ranst een goed voorbeeld is van Hamas zombies

0

Laten we 1 ding duidelijk stellen. We zien dat mensen die enorm intellectueel en logisch en rationeel zijn met betrekking tot hun beroep en heel veel andere onderwerpen op het vlak van Gaza en de Palestijnen volledig op automatische emotionele piloot gaan en reageren op een manier die ze in hun beroep of op andere onderwerpen niet zouden doen.

Het begon dus allemaal met de trolling door Marc Van Ranst van een tweet van een 84 jarige overleefster van de Holocaust zoals we hier hebben beschreven. Ze had zelfs Marc Van Ranst niet vermeld of hem om een reactie gevraagd. Niettemin vond hij het nodig om te proberen haar online belachelijk te maken.

Misschien kan dit alle IsraĆ«l verdedigers inspireren als ze geconfronteerd worden met dit soort discussies. Op onze twitterfeed zal je nog massa’s meer argumenten en feiten vinden.

We konden dit niet zonder reactie laten en hebben dan op een inhoudelijke geargumenteerde manier beleefd gereageerd.

Ik wil zeggen hier wordt niemand toch geschoffeerd en wordt uitgenodigd tot een discussie.

Maar dan gebeurt wat er meestal spijtig genoeg teveel gebeurt met aanhangers van Hamas en Palestine en dat is dat ze alle argumenten negeren of van tafel gooien en ons verwijten van babykillers te zijn, al was het om ons te doen zwijgen. Als babykiller heb je immers geen recht van spreken en zou je de decency moeten hebben om weg te gaan en te zwijgen. Dat is het dodelijke aan het argument en normaal zou het de doodsteek moeten zijn voor ons, maar we zijn al meer gewoon dan dat.

Eerst publiceert de wetenschapper Marc Van Ranst deze fotoreeks met kinderslachtoffers van de oorlog die Hamas wou in Gaza.

Maar tevens maakt hij een lelijke oneerlijke vervorming van ons argument. We hebben niet gezegd dat er geen kinderen zijn omgekomen maar wel dat niet alle zogenaamde burgerlijke slachtoffers ook echt burgerlijk zijn en dat daar ook militaire slachtoffers tussen zitten. Iedereen gooit maar blindelings met de cijfers van 20.000 en meer burgerslachtoffers maar niemand vraagt zich af of daar geen enkele Hamas soldaat tussen zit (al dragen ze burgerkleren). Het IsraĆ«lisch leger schat het aantal Hamas soldaten die zijn gedood op zo’n 8000. Dit doet natuurlijk niets af aan het leed van de andere slachtoffers. Maar we wilden aantonen dat je als wetenschapper (en dat is toch Marc Van Ranst) toch onderzoek moet doen vooraleer je blindelings cijfers overneemt. AllĆ© dat heeft hij met Covid toch ook gedaan hoop ik.

Dus op zo’n dom antwoord, antwoorden we dan maar op dezelfde manier. Patat voor Patat zou ik zeggen.

Een onnozel niveau maar dat is het niveau van de discussie waar we heel snel naar afdalen als het over Gaza en Hamas en zeker Israƫl gaat. Het is alsof ze absoluut niet willen dat er een rationele en logische discussie wordt gevoerd maar dat die altijd gaat over slachtoffers en verantwoordelijkheid en zo weinig mogelijk over deze complexe situatie, deze oorlog en van hoe we tot vrede moeten komen.

een tijdje later zetten we dit er nog bij

maar goed er komen nog meer foto’s van Marc Van Santen

En dan gaan we zijn salvo’s Ć©Ć©n per Ć©Ć©n van antwoord voorzien tot hij uiteindelijk inziet dat we wel weten waarover we spreken en dat we het omwille van zijn grote impact niet zomaar zozo zullen laten.

Want het showproces van ZuidAfrika is natuurlijk ook weer een bewijs. Het feit dat het wordt gehouden bewijst voor de Hamas zombies dat Israƫl zal veroordeeld worden of voorlopige maatregelen krijgt opgelegd en dit proberen ze door al die tussenkomsten in de media ook als verwachting te scheppen. Ik ben er zeker van dat als Israƫl wordt vrijgesproken het een Israƫlisch-Amerikaans complot zal zijn.

En zo gaat het even door ….

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed