Zelfs Marc Van Ranst wenst dat dergelijke antisemitistische aanvallen tegen Joodse vertegenwoordigers in België stoppen

0

Ah Michael Freichlich. We spreken soms met hem omdat hij in Vlaanderen één van de spilfiguren in het Joodse verenigingsleven is. Hij is bij NVA en is een trouwe partijsoldaat en niet iedereen die met ons werkt of ons volgt is een NVA maar elkeen mag zijn wat hij is zolang hij niet racistisch, democratisch en toch pro-israël is en uiteindelijk naar een langdurige vreedzame tweestatenoplossing streeft.

Regelmatig zeggen communicatiespecialisten tegen Michael dat hij niet zoveel moet reageren online en in mail op al die beschuldigingen, onozelheden en zelfs bedreigingen. Maar hij ging er tot nu toe altijd van uit dat mensen rationeel zijn en dat ze open staan voor discussie en argumenten – terwijl dit voor zombies helemaal niet het geval is. Die reageren automatisch en emotioneel. Waarschijnlijk zijn ze door de nopende nederlaag van Hamas nog wanhopiger en reageren ze nog gevaarlijker en extremer dan anders. Ze kunnen immers weinig doen van hieruit om iets te veranderen aan het verloop van de geschiedenis. Dit maakt de situatie gevaarlijk en noodzaakt om hun publieke vertegenwoordigers om te depolariseren en een duidelijk verschil te maken tussen de situatie daar en de rol van de plaatselijke gemeenschappen hier en welke houding je tov hen mag aannemen. Niemand wil een zot zien de eerste joden hier doden om wraak te nemen. Iedereen zou dan vragen om hun stilte NU te vergeven.

Dat zal dan TE LAAT zijn. De depolarisatie moet NU worden ingezet.

Vandaag probeerde Michael Freilich grappig te zijn maar hij had het allemaal niet zo doordacht en dus kreeg hij een shitstorm over zich van onozele maar ook van bedreigende tweets. Abu Jah Jah heeft dit alles nog opgestookt zoveel hij kon. Maar Abu Jah Jah verdient geen geld of later stemmen met depolarisatie. Dus daar verwachten we absoluut niets van nadat we hem hoorden op de vrije tribunes die hij van de VRT redactie kreeg.

Het begon met deze tweet die we zagen opduiken. Van een klein account maar het staat er toch maar.

Het is evenwel zo dat in België er geen wet is tegen het gebruik en misbruik van Nazi symbolen al zou dit kunnen mogelijk zijn in de voorstellen rond Antisemitisme die Freilich en de NVA onlangs hebben neergelegd in het parlement maar waar sommige partijen het zichzelf moeilijk lijken te maken daar waar het redelijk simpel is. Misschien schrik voor hun achterban die dan zulke dingen post ? Het wordt dringend tijd om de nodige wetteksten te stemmen zodat echte Nazi activiteiten en het misbruiken van Nazi symbolen juridisch strafbaar worden.

We waren onze lijstjes aan het afgaan van mogelijk geïnteresseerden en vroegen ons af wat Marc Van Ranst hiervan zou denken. Marc Van Ranst was één van de meest beschermde personen in België tijdens de Corona crisis omdat er voldoende gekken rondliepen die hem wilden geweld aan doen – één verstopte zich zelfs in een bos en schoot toen zichzelf door zijn domme kop toen hij zag dat hij volledig omsingeld was en er nooit zou uit geraken.

Hij erkende direct dat een dergelijke antisemitische afbeelding als zou de Jood Michael Freilich een Nazi zijn omdat hij tot op zekere hoogte Israël steunt in zijn politiek maar volledig als idee (bestaansplicht). Dit was de uiteindelijke tekst die hij online zette om een zekere depolarisatie in te zetten. We zijn hier allemaal Belgen al verschillen we totaal van mening maar als Belgen hebben we in feite heel weinig tot meestal geen invloed op wat er gebeurt in de landen of bewegingen die we hier ondersteunen. Dus moeten we elkaar daar niet voor verantwoordelijk stellen. Dit is NIET persoonlijk.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed