De meest schandalige ‘cartoon’ van Israël haatkrant De Standaard

0

De context van deze cartoon is de Herman Brusselmans rel waarbij hij in Humo dat waarschijnlijk een lijfblad is van lectrr zegt een mes te willen steken in hetzij welke keel van hetzij welke Belgische Jood die hij hier op straat tegenkomt. Op dat moment publiceer je als De Standaard natuurlijk een dergelijke cartoon. Waarom zou je het vuur van het antisemitisme doven als je het nog een beetje meer kan opstoken ?

Indien we de cartoon analyseren dan stelt het in feite de ‘folteringen’ in gevangenissen van Israël gelijk met de Shoah want het Joodse volk dat op een afschuwelijke en geïndustraliseerde manier werd misbruikt, uitgebuit en vermoord tijdens de Holocaust is in feite net zo slecht met de beschuldigingen van foltering die vroegere Palestijnse gevangenen hebben gemaakt.

Dit is een foto van de onderstaande video over de folterpraktijken in het kamp van Breendonk nabij Antwerpen

Door deze link te maken verminder je het historisch en symbolisch belang van de Holocaust en maak je het voor verzets- en joodse groepen veel moeilijker om nog te verwijzen naar de Holocaust of die te onderwijzen om te voorkomen dat dergelijke regimes en uitmoordingscampagnes nog zouden kunnen gebeuren. Wat in feite juist de bedoeling is van zowel uiterst rechts als extreme antisemieten.

Eén van de meest beruchte was trouwens in België gelegen, in Breendonk. Een bezoekje waard voor iedereen die denkt dat men deze twee zaken kan gelijkstellen.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed