“Herman Brusselmans doet nu net hetzelfde als Dries Vanlangenhove” dixit Eremagistraat Henri Heimans die door zijn rechtszaak Driesje ten val bracht

0

Het staat er duidelijk in de Anti Israƫl krant De Standaard maar de ere magistraat is dan ook geen jood en een tegenstander van de oorlog in Gaza die hij oorlogsmisdaden noemt. Ook wordt het interview zoals De Standaard behoort als het over Israƫl en Gaza gaat nogal wat geframed.

Voor de Standaard zelf is wat Brusselmans zei niet zo erg als hij geschreven heeft (een mes door de keel rammen van elke Jood die hij tegenkomt) het is enkel dixit De Standaard “haalt schrijver Herman Brusselmans hard uit naar de Joodse Gemeenschap” … we kunnen nu beter begrijpen waarom zij niet wakker liggen van oproepen (soms in het Arabisch) tijdens Pro Palestijnse betogingen om Joden te vermoorden en al helemaal niet wanneer Joodse sporters worden bedreigd of in de VS zelfs joodse gebedsplaatsen en familiefeesten of privĆ©woningen worden belegerd door Hamas zombies. Als dit enkel hard uithalen is, wat deed ISIS dan ?

Maar de ere magistraat Henri Heimans mag toch even de puntjes op de i komen zetten want anders zou De Standaard helemaal in de knoop geraken met haar zogenaamde humanistische waarden. Alhoewel je zeker de De Standaard niet moet lezen voor objectief nieuws over Gaza of Israƫl. Liever niet als je nog een positieve opinie wilt behouden over hun andere berichtgeving.

“Maar nu heeft hij alle grenzen zwaar overschreden. Wie opschrijft dat hij Joden een mes door de keel wil rammen, verspreidt racistische haat en zet aan tot geweld. Dan kun je je niet verschuilen achter artistieke vrijheid of achter sarcasme. Sterker : hiermee plaatst Brusselmans zich op hetzelfde niveau als Dries Vanlangenhove …. die ook zei dat het allemaal niet letterlijk bedoeld was”

“Brusselmans schrijft echter dat hij door zijn woede IEDERE jood wil aanvallen. Hij gooit een hele gemeenschap waarbinnen veel stemmen en meningen zijn op Ć©Ć©n hoop. Een jood is nog geen zionist.”

“Als er wordt gesproken van joden een mes door de keel te rammen, is dat wel degelijk een gewelddadige antisemitische oproep”

bron De Standaard vrijdag 9 augustus 2024

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed