Herman Brusselmans is niet de arme schrijver maar een multimiljonair door zijn tv-optreden en … columns voor o.a. Humo

0

Men stelde regelmatig dat het zijn commercieel model is om mensen te kwetsen en zo meer op te vallen maar dat het allemaal niet zo bedoeld was. Wel antisemitisme is het business model van heel wat gevaarlijke gekken die net zoals Herman Brusselmans geen flauw idee hebben wat hun schrijfsels bij meer geflipte personen zouden kunnen teweegbrengen en of ze in de plaats niet zouden moeten zorgen voor meer verbondenheid ipv hun eigen zakken te vullen met inkomsten door vuilpraterij.

Het heeft hem al een veroordeling gekost voor het opzettelijk kwetsen van een vrouwelijke mode ontwerpster. Wat daar literair aan is en of dat wel satire is zal voor een simpele ziel als ik die enkel grootmeesters zoals kafka, zola en andere lees altijd een raadsel blijven.

Auteur Herman Brusselmans moet 100.000 frank schadevergoeding betalen aan modeontwerpster Ann Demeulemeester. Volgens de Antwerpse rechtbank heeft de schrijver in zijn vorig jaar verschenen boek Uitgeverij Guggenheimer de couturiļæ½re grof beledigd. De rechter ging niet in op de eis van Demeulemeester om de publicatie van het boek te verbieden.

Door het vonnis kan Uitgeverij Guggenheimer binnenkort opnieuw in de winkelrekken verschijnen. Brusselmans boek was vorig jaar in november uit de handel gehaald. Dat gebeurde op bevel van de rechtbank in kortgeding na een klacht van Ann Demeulemeester. De ontwerpster voelde zich in het boek grof in het kruis getast. In enkele passages van de roman wordt Demeulemeester vakkundig door het slijk gehaald. Het personage Guggenheimer noemt haar onder meer ,,een dwergpoliep met puitenogen en haar vanop haar pruim tot op haar rug”.

Net als de rechter vorig jaar oordeelde gisteren de rechtbank ten gronde dat de beledigingen aan het adres van de ontwerpster niet door de beugel kunnen. ,,De gebruikte bewoordingen zijn uiterst grievend en hebben het opzet om te kwetsen”, heet het in het vonnis. ,,We kunnen aannemen dat de eiseres een belangrijke morele schade heeft geleden. Het gevorderde bedrag van 100.000 frank komt als vergoeding gepast voor.”

bron https://hermanbrusselmans.nl/nieuws/43

Dus vraag ons niet om daar medelijden mee te hebben. Hij wist goed wat hij deed en wat hij moest doen. Indien je elke week mensen allerhande moet kwetsen om te kunnen shockeren en dus je boeken kunt verkopen aan nieuwsgierigen, moet je ook heel de tijd steeds harder en radicaler worden. Anders treedt er gewenning op en zullen de mensen je boeken niet meer kopen en nog belangrijker, zullen de tv programma’s je niet meer uitnodigen om hun minuten vol te zwanzen omdat er niemand zal blijven kijken omdat Herman in het panel zit. Men zal enkel blijven kijken als Herman in het panel zit om te kijken of hij nog eens iets totaals onaanvaardbaars zal zeggen. Een beetje zoals gladiatorspelen in een media omgeving.

Alleen gaat nu bij ons de duim definitief naar BENEDEN.

Trouwens hij heeft genoeg geld voor komende rechtszaken en veroordelingen.

“Brusselmans schrijft minstens twee romans per jaar, maar dat is niet waarom zijn bvba ‘Laat Mij Gerust’ het zo goed doet. “Ze doen het zeker niet slecht, maar absolute bestsellers kan je ze met 18 tot 22.000 exemplaren niet noemen. Eigenlijk is romans schrijven een bijverdienste geworden.” Het grootste deel van zijn inkomsten komt ergens anders vandaan. “Uit columns, literaire optredens en natuurlijk ook m’n tv-werk. Ik zal wel romans blijven schrijven, want dat is sterker dan mezelf.”

Zelf zal hij weinig doen met het geld. “Voor mij is dat miljoen euro een geruststelling: als ik of Ć©Ć©n van mijn dierbaren problemen krijg, weet ik dat er iets voorhanden is.”

https://www.hln.be/celebrities/herman-brusselmans-is-euromiljonair-maar-niet-door-boeken-te-schrijven~a5f69ab2/

We lezen het ook goed, zijn bvba noemt ‘Laat me Gerust’. Wel Herman, je had ons beter gerust gelaten met je antisemitisme en al die tv-programma’s en anderen zouden je nu beter ook gerust laten aangezien je door drank, drugs en leeftijd misschien nu al waanbeelden begint te krijgen. Een rustperiode zal je deugd doen en je misschien beter stemmen tegenover de medemens.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed