Instagram wou geen antisemiet zoals Herman Brusselmans in haar community … en anderen ?

0

Eerst dacht iedereen dat Herman Brusselmans zelf zijn Instagram account had weggedaan, maar Instagram heeft na het lezen van de berichten in de internationale pers gewoon beslist dat ze dergelijk misselijk persoon niet als klant wou hebben en heeft zijn hele account gewoon gewist. Weg ermee.

Dat is wel erg drastisch en ze zullen daar niet licht zijn overgegaan maar de uitspraak dat hij een mes wou rammen in de keel van elke jood die hij tegenkomt is ook niet mis en niemand (uitgezonderd de schrijver en zijn sekte) hebben het misbegrepen.

“Gisteren meldde onze krant dat Brusselmans zijn Instagramaccount had verwijderd, maar dat klopt niet, meldt de auteur aan onze redactie. ā€œIk heb niet zelf Instagram verwijderd, dat heeft Instagram gedaan, terwijl er niets verkeerds op mijn account staat.ā€ Hij krijgt al een hele week ā€œbaggerā€ over zich heen. ā€œMaar dat is gebruikelijk op sociale media”, zegt hij. https://www.hln.be/binnenland/instagram-verwijdert-zelf-account-van-auteur-herman-brusselmans-die-omar-souidi-als-advocaat-neemt~ab08007 (ook bron voor foto)

Nu is natuurlijk de vraag wat de andere broodheren en sekteleden in Vlaanderen en Nederland gaan doen met deze ‘schrijver’. Willen ze nog wel columns van hem ? Willen ze hem nog wel duizenden euro’s betalen om te komen de …. uit te hangen in hun tv-programma’s om zo wat te schockeren ? Willen ze zijn boeken nog blijven uitgeven, verkopen of verdelen ?

Instagram geeft hier een voorbeeld en zegt heel duidelijk dat ze dit soort personen niet als een gewone andere klant beschouwt maar als een verderfelijk persoon die er zelfs vandaag niet in slaagt om de gepaste verontschuldigingen aan te bieden en zelf al de nodige acties te ondernemen.

Ook DPG neemt een dubbelzinnige houding aan door zich enerzijds te verontschuldigen en weeral een column van hem offline te halen of te wijzigen omwille van antisemitisme, maar tegelijkertijd weigert ze wel om de humo met hetzelfde artikel uit de rekken te halen. Alsof het online weghalen voldoende is en dat hiermee het vergif van dat artikel in de vergeetpunt of vuilnisbak is beland. Nee, het ligt gewoon in de winkel.

Dus wat zal iedereen nu doen ? Doen alsof het allemaal om te lachen was en dat die Joden toch altijd overdrijven ? En hem gewoon blijven uitnodigen en betalen alsof er geen honderden andere meer talentvolle en begripvoller schrijvers en intellectuelen zijn in Vlaanderen en Nederland die niet worden gehoord omdat dit soort nietnuttigen de spreektijd (en het budget) opeten ?

ah wel, hij heeft het toch niet gezegd over Arabieren en homosexuelen, dus zo erg is het nu ook weer niet

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed