FOUad in Brussel probeert zich aanvaardbaar te maken maar zijn kleine zinnetjes zullen nooit volstaan

0
Fouad

Er is misschien een reden waarom de Vlaamse partijen in Brussel er niet in zullen slagen om een coalitie in het Brussels Gewest te maken voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het is pas nadien dat ze eventueel toch in zee kunnen gaan met Team FOUad zonder stevige reddingsvesten aan te doen.

We hebben hier al verschillende artikels gewijt aan de hysterische video van FOUad over Gaza en waarin hij in feite opriep om de wapens op te nemen. Deze hele reeks artikels is hier gemakkelijk te vinden. Hij heeft ondertussen dit interview weer online gezet. Hij vindt het nu waarschijnlijk allemaal zo erg niet meer wat hij zegt. Indien hij ook maar enig berouw had zou hij zich uitgebreid verontschuldigd hebben en gevraagd hebben om de video te verwijderen. Nu staan ze daar alsof het de normaalste zaak van de wereld is, alsof dat niet nog meer verontrustend is. Indien ik een moment zou hebben dat ik zo zot zou zijn om dergelijke haatspraak te verkondigen, ik zou nadien er helemaal niet aan herinnerd willen worden en alles doen zodat het niet meer zou voorkomen. Maar dit is dus zijn nieuwe normaal. Als u dat normaal vindt ….

En als je dacht dat dit een uitschuiver was, wel hier is er nog ƩƩn waarin hij Gaza vergelijkt met de Shoah en de NATO oproept om Israƫl te bombarderen. Zotter kan het niet worden.

Al die betogingen trouwens dat leidt tot niets. IsraĆ«l zal nooit luisteren. Het enige dat Gaza zal helpen is als de NATO IsraĆ«l bombardeert en dat vind ik niet uit, hij zegt dit … echt. Vanaf minuut 38 kan je zien hoe geradicaliseerd hij wel is en waarom hij niet langer gelooft in pacifisch verzet tegen IsraĆ«l maar enkel in oorlog en geweld. Indien hij niet verkozen was, stond hij op een lijst van OCAD als terreurverdachte want met dergelijke taal die je maar blijft herhalen is het waarschijnlijk dat eens de stoppen zullen doorschieten. Letterlijk dat is.

Ondertussen heeft de voorman van een anti-antisemitische beweging een heel lang, gedocumenteerd en sterk geargumenteerd stuk geschreven over de politieke geschiedenis van FOUad. Je kan het hier in het Frans (of in een vertaalde versie) hier lezen : https://x.com/joelrubinfeld/status/1825965826907746659 )

In het artikel passeren alle opmerkelijke oude maar ook recente zottigheden van FOUad de revue en zo lijkt hij niet op een compromis gezinde rationele politicus maar wel een persoon die niet weet zijn hoogstpersoonlijke gevoelens voor zichzelf te houden als die de samenleving op zich kunnen schaden. Het lijkt een obsessie die hij met zich zal nemen tot de laatste dagen zoals Stalinisten het verdwijnen van de USSR ook nooit hebben verteerd.

Hijzelf kan het natuurlijk moeilijk geloven dat deze serie van onophoudelijke provocaties uiteindelijk een slecht beeld geven van hem. Maar de waarheid komt natuurlijk hard aan en ze ontkennen is altijd het gemakkelijkste als je niet de bedoeling hebt om echte verontschuldigingen aan te bieden en van koers te veranderen. Maar zelfs indien hij zich verontschuldigt, kunnen we dat wel geloven ? Mogen we dat risico ooit nemen ?

Zijn antisemitisme en panarabisme dateert niet van vandaag. Maar men heeft toen steeds opnieuw nagelaten om sterk te reageren zodat hij zich vandaag zoals een kanker heeft kunnen ontwikkelen. Het is een les die weeral veel te laat werd geleerd en men moet in feite sneller en harder optreden in politieke partijen tegen haat en antisemitisme.

Vooral interessant om lezen zijn ook :

Zijn fascinatie voor antisemiet DieudonnƩ (link hier https://joodsactueel.be/2009/03/26/dieudonne-duur-optreden-ondanks-spa/ ) waarna hij NIET uit de sociaal democratische partij Vooruit (toen SP.A) werd gezet.

Zijn deelname aan een betoging tegen Israƫl in 2012 waar ze samen konden protesteren met de indertijd actieve NeoNazi groep N-SA. (link hier https://joodsactueel.be/2012/11/18/extreemrechts-en-extreemlinks-protesteren-samen-tegen-israel-scandereren-hamas-alle-joden-aan-het-gas/ ) waarna hij weeral NIET uit de sociaal democratische partij Vooruit (toen SP.A) werd gezet.

Maar op het einde zullen zijn verontschuldigingen alleen maar woorden in de wind zijn en zal hij zijn radicale haat tegen Joden en Israƫl altijd laten de bovenhand halen. Zoals hijzelf zegt. BLABLABLA

Of we hem ooit zullen mogen geloven en vertrouwen zal dus nooit afhangen van zijn woorden maar enkel en alleen van zijn daden. De tijd dat Joden naĆÆf zijn is afgelopen sinds 1948. Gelukkig maar.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed