Er zijn honderd en Ć©Ć©n manieren om verzet te plegen en er zijn honderd en Ć©Ć©n momenten om je identiteit te tonen maar er zijn enkele manieren waarop je het beter op een slimme manier doet. De afgelopen dagen zijn in de wereld al 1 dode en verschillende gewonden gevallen bij confrontaties tussen Joden en Hamas zombies. Dit zijn kleine praktische dingen om je leven gemakkelijker te maken.

De meeste ga je waarschijnlijk niet nodig hebben maar je gaat blij zijn als je ze in orde hebt gebracht voor dat er iets gebeurt als je ze nodig zult hebben. Veiligheidspreventie is je voorbereiden op het ergste zodat de rest zo erg niet kan worden.

Maar uit de analyse van een aantal incidenten blijkt dat ze door de Hamas TikTok zombies ook gebeuren door een onmiddellijke reactie waarbij de dader blindelings onmiddellijk reageert op de Jood of het Israƫlische teken zonder daarbij na te denken en ook niet meer stopt. Dit heeft zelfs ISIS niet kunnen bereiken. Sommige mensen zijn echte tijdbommen geworden.

U moet niet enkel rekenen op politie of de overheid om u te beschermen. U moet ook zelf een aantal maatregelen nemen omdat u nooit weet of een Hamas TikTok zombie rond u op een bepaald moment gewoon explodeert in provocatie, duw- en trekwerk of met zijn wagen in uw voorgevel wilt rijden.

Maar laat dit vooral u geen angst inboezemen want angst verstijft. Pas u gewoon even tijdelijk aan om de risico’s te verminderen en vorm samen met uw echte vrienden en Joodse gemeenschap een hechtere band en bescherm elkaar en laat elkaar nooit in de steek. Samen altijd veel Sterker.

Bereikbaarheid

  1. Het eerste nummer in je telefoon is het nummer van de politie.
  2. Je maakt een lijst of groep met alle telefoonnummers van je familie
  3. Je maakt een afspraak om een verborgen noodoproep te kunnen doen zonder te spreken (vb 5 keer laten bellen en afleggen waardoor die persoon weet dat je in gevaar verkeert).
  4. Activeer de locatie van elkaars telefoon op elkaars telefoon zodat iedereen altijd weet waar je bent.
  5. Zorg dat je telefoon altijd is opgeladen, koop een losse batterij en zorg dat je telefoon altijd aanstaat en als hij op stil staat dat er een sterke vibratie is.
  6. Zorg dat je je telefoon dicht bij de hand hebt.
  7. Zorg wel dat je telefoon niet te zichtbaar is of niet gemakkelijk afneembaar is.
  8. Gebruik niet je noodtelefoon om te filmen vb (hij kan uit je handen worden genomen). Je noodtelefoon kan dus een tweede kleinere telefoon zijn.
  9. Zorg dat je laadkaart of abonnement van je telefoon in orde is
  10. Leer de belangrijkste nummers uit je hoofd zodat je ze kan bellen vanop een andere telefoon
  11. Het is beter – zeker als je Jood-zijn heel zichtbaar is van in bepaalde gevallen NIET alleen te zijn en als je dat toch bent en in een omgeving komt waar je zou kunnen bedreigd worden te weten hoe je kunt vertrekken.

Identiteit online

  1. Niemand moet je echte naam weten online als je actief wilt gaan posten online over Israƫl en Hamas en daarbij de confrontatie niet wilt uit de weg gaan
  2. Er bestaan genoeg tijdelijke en privacy gratis email en andere diensten om je onder een andere naam hetzij waar te registreren onder hetzij welke naam (alleen niet die van iemand anders nemen).
  3. Het is wel niet omdat je onder een andere naam schrijft met een verborgen identiteit dat je kan schrijven wat je wilt. Ergens zal je telefoonnummer of IP connectie wel geregistreerd zijn, hou dus altijd in je achterhoofd dat iemand altijd in Belgiƫ zal kunnen achterhalen wie je bent.
  4. Er is niemand die je verplicht om reacties aan te laten, om mensen niet te blokkeren als je smerigheden schrijven of hun reacties weg te doen. Het is ook goed om ze ook niet te lezen – of enkel de interessante – want dat is beter voor je psychologische gezondheid
  5. Indien men toch informatie over je publiceert (doxing) of je bedreigt met geweld, verkrachting of een aanslag (bedreiging) dan kan je daartegen klacht neerleggen. Maar alleen als je dat als een normale rustige verzetsdaad aanvoelt en niet als een emotioneel geladen daad.
  6. Hou je kinderen zoveel zo ver mogelijk van de beerput van het internet en zeker wanneer het over joden gaat.
  7. Beschouw het zo dat vandaag heel wat mensen TikTok zombies zijn geworden en in feite geen flauw benul hebben van wat er echt speelt en hoe erg de pogrom wel was en neem het hen misschien nu even niet te kwalijk maar begin met TikTok zombies ook geen discussies, in 90% van de tijd zal het je NIET helpen.
  8. Niemand die je niet kent, moet tijdelijk je echte naam kennen als je niet zeker bent van zijn of haar intenties of houding tov je, je kan ‘verwesteren’ … en ja, ook in WWII deden Joden dat maar ze werden er niet minder jood door. Het was een tijdelijke kleine bescherming, want Jood-zijn dat is in je hart en hoofd niet op je identiteitskaart. Je spreekt dit best af met je vrienden dat je Hilde Vandevijver noemt of Karel Koolmaker etc ….

Gebouwen en lokalen

  1. Overloop alle anti terrorisme procedures die sinds 2016 of vroeger werden opgesteld en controleer of alle contactgegevens kloppen en of iedereen nog weet wat wanneer te doen.
  2. Contacteer de lokale politie en brandweer om na te gaan of hun contactgegevens en procedures rond de bescherming van Joodse en Israƫlische gebouwen en vergaderingen nog kloppen en of ze die nog kennen.
  3. Stel samen met de lokale politie een kalender op van de activiteiten voor de komende maand zodat ze weten wanneer ze een verhoogde waakzaamheid nodig hebben.
  4. Het is beter van 1 groter evenement te hebben dan 4 kleine over hetzelfde onderwerp, dus Joodse organisaties zullen hun eigen kalenders eens moeten samenleggen. Het is gemakkelijker een groter event te beveiligen dan 4 kleine op verschillende dagen en plaatsen.
  5. Evenementen die enkel gemeenschapsgebonden zijn moeten niet buiten de gemeenschap publiek gemaakt worden. Zelfs als die openbaar zijn (een herdenking vb). En het is beter van met 50 man veilig te zijn (en in de pers te komen) dan met een paar honderd en heel wat politie of enkele incidenten.
  6. Elke activiteit heeft een veiligheidsprocedure met duidelijke verantwoordelijkheden voor personen.
  7. Bekijk je gebouw als een mogelijk doelwit. Is er een sterke deur met een sterk slot en zonder breekbaar venster ernaast of in de deur ? Is er een achterdeur ? Staan er brandblusapparaten op elke verdieping en liefst niet te ver van de deur/venster (en zijn die nog bruikbaar en weet men hoe ze te gebruiken ?). Wie heeft toegang wanneer en waarom tot welke delen van het gebouw ? Is er een Saferoom ? Waar werkt de mobilofoon wel of niet en is er nog een vaste telefoon (goed idee) ? Bevinden de waardevolle dingen zich vooraan of achteraan het gebouw ? Wat zijn de vluchtroutes en waar moet je naartoe vluchten ? Bij belangrijke gebouwen dient er een verkeerverbod en betonnen blokken te zijn.
  8. Ga niet als kleine groep Joden gaan tegenbetogen bij grote manifestaties maar vraag liever een andere verzamelplaats aan de politie redelijk ver van de grote manifestatie en die ze goed kunnen beveiligen.
  9. Vraag aan de lokale politie van manifestaties bij of langs Joodse of Israƫlische gebouwen te verbieden. Indien de organisatoren dit aanvragen is dit om te provoceren niet om te demonstreren.
  10. Indien de gebouwen niet gekend zijn als IsraĆ«lisch is het – volgens gekend anti terrorisme advies – beter van het zo ongekend mogelijk te houden en zeker niet gemakkelijk vindbaar en zichtbaar. Het is dan veel gemakkelijker om te ontdekken wanneer de planners op zoek zijn. Haal de uiterlijke kenmerken van je wagen, bel, valies etc …. Dit is natuurlijk minder gemakkelijk voor orthodoxe joden die dus meer met andere veiligheidsmaatregelen zullen moeten rekening houden.

Gelieve zaterdag UIT HET CENTRUM van Brussel te blijven als jood voor uw eigen veiligheid. Belgiƫ is zoveel groter en als familie zijn er ook honderden andere dingen die je samen kunt doen. Laat de Hamas Zombies maar brullen en lullen. Het Israƫlische leger is Hamas op een dergelijke manier aan het systematisch vernietigen dat Hamas in paniek is en niet meer weet wat te doen. Dit zal niet op 1 dag gebeuren maar elke dag een groot stuk meer.

En als de meute is voorbijgetrokken, dan zijn we er weer, opnieuw, keer op keer met steeds meer.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed