Nieuwe online campagne #gazaholocaust om Hamas Tiktok zombies op te stoken voor weekend demonstraties

0

Het zijn tienduizenden posts soms zelfs met identiek dezelfde tekst maar van andere accounts – waarschijnlijk een botstorm – die momenteel de sociale mediaplatformen proberen te overzadigen zoals de regen die maar niet stopt.

Dit verhoogt natuurlijk het geweldsrisico voor de betogingen morgen aangezien een aantal van die Hamas TikTok zombies tegen dan al zodanig zullen opgestookt zijn dat gevreesd kan worden dat die zonder het zelf goed te beseffen heel goed tot geweld kunnen overgaan terwijl ze normaal doodgewone brave jongens en meisjes of mensen zijn. Maar de emotionaliteit van de video’s en opschriften moet die ratio verdringen zodat enkel nog de constante levering van dit soort propaganda filmpjes in hun hersenen blijft gebrand en elke oproep tot rust zal negeren. Daarom noemen we ze ook zombies. Ze zijn totaal onberekenbaar en totaal vatbaar om als een woedende stier op een rode lap opeens uit het niets in de aanval te gaan tegen iets dat volgens het grootste kwaad van de wereld vertegenwoordigt : de jood.

Dit is wat we zien in de verschillende filmpjes over de gewelddadige incidenten de afgelopen weken. En dit is geen verdediging voor de rechtszaken nadien. Je moet misschien als ouder tiktok en instagram en consoorten maar uitzetten bij uw kinderen of ze niet naar dergelijke manifestaties laten gaan. En de traditionele media moeten ook maar meer gaan rationaliseren in plaats van enkel en alleen de Palestijnse slachtoffers te tonen.

Op die manier hadden we de oorlog tegen Hitler ook niet gewonnen en zeker niet doorgezet tot de overwinning. Want toen werden door alle zijden steden volledig platgebombardeerd zonder waarschuwingen. En dit wil niet zeggen dat we al die spijtige burgerslachtoffers goedkeuren, maar kan Hamas zich ook overgeven en vertrekken naar Iran zoals PLO naar Tunesiƫ en de gijzelaars laten gaan ? Dan kan zonder verder bloedvergieten de Gaza worden gedemilitariseerd en onder een civiel Palestijns bestuur komen als onderdeel van een globaal regionaal vredesakkoord.

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed