Indien Herman Brusselmans dit in 1933 had geschreven, was hij een Nazi in Humo

2

Er is een gouden regel in het bestrijden van het antisemitisme en dat is het weglaten van de naam van de auteur en van de datum van uitgave. Zo hou je geen rekening met zogenaamde ‘artistieke’ vrijheid en kan je je afvragen of dergelijk stuk in 2023 of in 1933 was geschreven.

Tot grote verbazing van velen verscheen in het ooit linkse en humanistische Humo een kladschrift dat niets anders is dan een goor antisemitisch stuk gootpraat van vuil- en veelschrijver Brusselmans.

We nemen alinea per alinea onder de loep.

Ten eerste is het volgens hem de fout van de joden zelf dat iemand antisemiet wordt. (“tegen zijn aard”). Indien je zo humanistische progressieve democratische aard zo ècht is moet ze heel sterk zijn want anders is ze maar een laagje vernis op een egoïstisch gefrustreerd vuilbekkend persoontje. Een echte Humanist, democraat, progressief, christen zou geen antisemiet kunnen worden. Hij of zij zou slim genoeg zijn om een onderscheid te maken tussen wat enkelingen doen en wat het ‘vergelijkbare volk’ wilt want elk rationeel mens weet dat niet iedereen van hetzij welke afkomst niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor alle mogelijke wandaden die zijn ’thuisland’ of zijn ‘medebroeder’ pleegt.

Met andere woorden, je wordt geen antisemiet als je voordien al geen antisemiet was maar enkel wachtte op het gepaste tijdstip om het toch weer publiek te mogen vrij uiten. Dus Brusselmans heeft voor zijn zogenaamd woke, progressief en humanistisch publiek van Humo getoond dat hij in feite beter voor een neonazi blad zou schrijven want zelfs in Pallieterke zou dit soort nonsens niet meer mogen gepubliceerd worden. En terecht zo.

Dat Brusselmans zegt dat de oorlog in Gaza een ‘genocide’ is zonder te weten wat dit woord betekent toont hoe hij met de realiteit der dingen omgaat. Het is allemaal een spel van woorden zonder veel belang en woorden worden gebruikt als wapens en omdat hij denkt dat in ‘oorlog alles kan’ veronderstelt hij dat hij hetzij wat kan schrijven in een populair weekblad in de hoop om zo de sympathie van de jonge Hamas zombies te krijgen die hun dagelijkse haatvitaminen slikken dankzij Tiktok en negatieve framing in het nieuws.

Maar woorden zijn BELANGRIJK. Het doet er toe wat je tegen wie over wie zegt en zeker als je al een ‘Bekakte Vlaming’ BV bent en regelmatig op verschillende loze praatprogramma’s op tv komt. En zeker als een groot weekblad als Humo zulke onzin durft te publiceren.

In één zin de echte reden van de bestaansPLICHT van Israël als Joodse staat voor alle Israëli af te wimpelen als niet relevant, toont weer hoe kort het geheugen van Brusselmans is en hoe beperkt zijn historisch inzicht. Indien Israël er niet was geweest, dan hadden de honderdduizenden Joden die de Holocaust in Europa hadden overleefd – of die nadien werden weggestuurd uit Oost-Europa en het Midden Oosten – en de joden die later hals over kop hun land moesten verlaten uit schrik voor hun leven (zoals vb uit Iran of Ethopië) geen land gehad om naar te vluchten want zelfs na WOII waren zelfs de VSA en de Europese landen helemaal NIET happig om meer Joden op te nemen dan het absolute minimum. En dit ondanks de kennis van de Holocaust. De Europese landen gaven de overlevende Joden na WOII maar al te graag zoveel mogelijk Visa om door te reizen naar de havens van Frankrijk en Italië waar ze op boten probeerden illegaal over te steken naar de Engelse ‘kolonie’ Palestina. Jawel, onder andere België was het reisbureau naar Palestina voor Joden na WOII. Nu verwijten we de joden dat ze toen effectief de staat Israël gesticht hebben en nog steeds met hand en tand verdedigen. Het stoort sommige Arabieren echter vooral dat ze dat nog steeds met volle overtuiging SAMEN doen.

De eerste industrieel geplande vernietiging van een 1 grote bevolkingsgroep (Joden) en enkele andere kleinere groepen (zigeuners, gehandicapten, …) heeft amper invloed gehad op onze Europese en Amerikaanse wens om Joodse vluchtelingen op te vangen. Na WOII had de eerste schok van de ontdekking van de vernietigingskampen en het proces van Nuremberg GEEN enkele invloed op onze onwil om hen hier op te vangen. De empathie na de ‘ontdekking’ van de Holocaust duurde nog geen jaar en men had veel liever dat er nadien over werd gezwegen want er waren belangrijker problemen en tijdens de Koude Oorlog had men de (ex) Nazi weer nodig. Het is pas in de jaren 1970 dat het onderzoek naar de Holocaust echt op gang kwam, en voor de NMBS nog veel later. Trouwens er liggen nog veel onopgehelderde vraagstukken stof te vergaren omdat we het gewoonweg niet willen weten. Ook in België.

Als je deze zaken NIET begrijpt, dan heb je volgens ons geen recht om over de bestaansreden van Israël te spreken want dan begrijp je niet dat deze bestaansPLICHT van Israël onmiskenbaar verbonden is met de Holocaust maar nog veel meer met onze weigering om Joodse vluchtelingen te helpen voor de Nazi bezetting, ze te beschermen tijdens deze Nazi bezetting en ze goed op te vangen en te integreren na de bevrijding. Er is niet 1 reden voor de bestaansPLICHT van Israël, er zijn 3 belangrijke redenen en tijdens deze 3 perioden hebben wij ondanks alle zogenaamde ‘heldenverhalen’ volledig gefaald. In de periode tussen 1933 en 1948 werd het pas echt duidelijk dat Joden in de eerste plaats SAMEN moesten vechten voor hun overleven en rechten en niet meer mochten rekenen op anderen om ze te krijgen. De eigen veilige Joodse staat Israël is daar tot vandaag het ultieme gevolg van.

Dus volgens deze toogzwanzer gebruikt Israël dezelfde methoden als de Duitsers (in feite NAZI) indertijd. Er zouden volgens hem dus in Gaza grote razzia’s worden georganiseerd, mensen in beestentreinen worden geduwd en dan naar een kamp worden gestuurd waar ze onmiddellijk levend worden verbrand. Want dit is wat de Nazi deden. Lulkoek gewoon.

Trouwens Brusselmans heeft nooit een oorlog gezien zeker ? Bosnië ? Irak ? Syria ? Ukraine ? En we zullen maar zwijgen over WOII en zeker WOI als we over bombardementen en burgerslachtoffers spreken.

Ik wist trouwens niet dat Palestijnen een ras waren maar wat ik wel weet is dat geen enkel Arabisch land (toch ‘hun ras’ ?) ze nog op hun grondgebied wil hebben. Egypte bouwt momenteel nieuwe muren met prikkeldraad en wachttorens rond Gaza om toch maar zeker te zijn dat geen enkele van die ‘rasgenoten’ uit Gaza in Egypte zou geraken.

Voor een antiracistisch leespubliek van Humo moet het toch shockerend zijn om te lezen dat een ‘sterschrijver’ in een moment van ultieme verdwazing over ‘RASSEN’ begint als het over mensen gaat. De taal van de jaren 1930 is hier niet ver weg. Dat niemand op de (hoofd)redactie hier over viel belooft weinig goeds indien Vlaams Belang aan de macht komt.

Brusselmans neemt een aantal idiote uitspraken van een aantal domme Israëlische extremistische politici en herleidt die tot de ingesteldheid van een heel land of volk of van hetzij welke jood wereldwijd. Maar dat zouden we ook kunnen doen met bepaalde uitspraken van Vlaams Belang en dan alle Vlamingen fascisten noemen. Of mag dat nu niet ?

Wat betreft de verkrachtingen etc waarvan hij de Joodse soldaten beschuldigt, denk ik dat hij oud materiaal en zeldzame voorvallen veralgemeent. Of verwart hij het misschien met de filmpjes van de Palestijnen en Hamas die tijdens hun Pogrom op 7 oktober Joodse vrouwen en meisjes verkrachten, onder andere op een muziekfestival voor de vrede waar het Humo lezerspubliek ook wel zou kunnen aanwezig zijn ? Misschien een jointje teveel of een pint teveel of is het gewoon de seniliteit na de roes van je wild leven waardoor je zaken door elkaar begint te slaan ?

Dat tussen al zijn vol- en vuilschrijverij Brusselmans niet veel tijd heeft om naar het nieuws te kijken, de actualiteit te analyseren en zijn teksten te laten rusten om ze nadien kritisch te overlezen, kunnen we wel begrijpen. Iemand moet zijn pinten en papieren betalen. Hij is ondertussen toch al de verheven Slimste Mens en moet toch als Bekakte Vlaming (BV) zijn teksten toch niet door iemand laten herlezen ? Het feit dat dit stuk antisemitisme in Humo kon gepubliceerd worden bewijst dat niemand het aandurft om ook maar enige kritiek te geven op de schrijfsels van de naakte koning. Is dit zijn Icarus stuk geworden ?

Volgens hem zijn de joodse schapen in Israël te laf om zich te verzetten tegen Netanyahu die een dictatoriale psychopaat is. Hij verwart misschien met de Duitsers onder Hitler.

Hij vergeet wel dat door het beleid van Netanyahyu de grootste protestbeweging ooit tegen een regering in Israël is ontstaan. Die beweging van tienduizenden en soms honderdduizenden ging gedurende maanden elke zaterdag betogen tegen zijn geplande hervormingen van justitie die van Israël een meer autocratische staat zouden maken. Die betogingen waren groter en intenser dan hetzij welke beweging vandaag in West-Europa met uitzondering van de Gele Hesjes in Frankrijk in 2018-2019.

Hij vergeet tevens dat zelfs in volle oorlogstijd er in Israël een parlementaire oppositie is die weigert het oorlogsbudget goed te keuren en hard van leer gaat tegen zijn beleid. Hij vergeet de betogingen van de families van de gijzelaars en de zware openlijke kritiek van enkele belangrijke kranten. In volle oorlogstijd.

Ik zou dit wel eens willen zien in België als wij honderdduizenden soldaten gemobiliseerd hebben en militaire operaties uitvoeren en dagelijks met tientallen raketten worden beschoten. Ik zou onze militaire vergeldingsreactie wel eens willen zien als bij ons 1200 vrouwen en kinderen thuis worden afgeslacht en verkracht. Of vergeet hij de tienduizenden burgerdoden toen we in Irak, Syrië en Afghanistan ISIS en AlQaida probeerden uit te schakelen ?

Israël heeft trouwens al meer dan 130 soldaten verloren in haar militaire campagne in Gaza. België heeft 1 miljoen Rwandezen aan hun lot overgelaten toen er 10 Belgische para’s werden gedood waarna we hals over kop wegvluchten. Hierdoor verdween de enige getrainde en goed uitgeruste UNO troepen uit Rwanda die de genocide misschien niet hadden kunnen tegenhouden maar ze toch hadden kunnen beperken. Ik hoop dat ons leger meer echte helden heeft als de Russen de Baltische staten of Roemenië aanvallen.

Ik zou de heer Brusselmans dus willen herinneren aan de publieke hysterie tijdens Dutroux, de roep om gewapend bestuur tijdens de Bende van Nijvel en de paranoia tegen onze islamitische medemens na de verschillende ISIS aanslagen.

Israël heeft op het vlak van democratie van geen enkel land lessen te ontvangen. Het is misschien niet perfect, maar in identieke omstandigheden zouden wij al lang totaal geflipt zijn.

Dus in het zogenaamde democratische, humanistische en beetje progressieve Humo lezen we nu dat Israël enkel en alleen de steun van de VS krijgt omdat de ‘Joodse Lobby’ en ‘Joodse kapitalisten’ er zowel de politiek als de media en het bedrijfsleven in hun macht hebben. Het is trouwens niet extreemrechts en het zijn ook niet de Racisten zoals een Dries van Langenhove of het Vlaams Belang die de islam afschilderen als een gevaar voor onze ‘cultuur’ maar …. de Joden. Gelukkig zijn er nog Joden voor Brusselmans want zo moet je je niet meer bezighouden met fascisten en racisten. Het zijn altijd alle Joden. Je moet ze dan ook allemaal uitroeien want ze zijn allemaal dezelfde en ze zijn altijd voor alles verantwoordelijk zei Hitler.

Dit is het soort conspiracy theorie die in de jaren 1930 door de Nazi en later door de communisten in hun antijoodse campagnes werden gebruikt. De afgelopen jaren wordt het opnieuw verpakt door Qanon en andere samenzweringstheoriën, de één al gekker dan de andere. Je zou dit soort gevaarlijke onzin online verwachten in allerhande geflipte websites met nog gekkere kwasten maar niet in …. Humo – dachten we.

Om zijn vuurwerk knallend af te ronden is zelfs het ontstaan van Hamas en hun terrorisme de schuld van …. de Joden. Het is allemaal het resultaat van 75 jaar onderdrukking, miskenning etc… Hitler zei dat de tweede wereldoorlog de schuld was van de Joden die hem geen enkele andere keuze lieten.

Vergeten zijn de verschillende Arabische aanvalsoorlogen vanaf Israël bestond, vergeten zijn de vele Palestijnse terrorisme campagnes met duizenden doden in het totaal en vooral vergeten zijn de vredesakkoorden die Arafat uiteindelijk niet wou naleven omdat hij hoopte Jerusalem te kunnen ‘veroveren’ met een Intifada. Dat viel even anders uit …. Ook zo voor Hamas dat dacht op zijn minst een regionale oorlog tegen Israël te kunnen uitlokken met zijn pogrom op 7 oktober. Indien Arafat toen de weg van de vrede en de onderhandeling had gekozen dan was er nu misschien een volwaardiger Palestijnse staat en had Jerusalem misschien een gedeeld internationaal karakter. Maar Arafat is GEEN Mandela en de Palestijnse Autoriteit noch Hamas zijn aanhangers van Ghandi of Martin Luther King en zeker niet van vrouwenrechten en helemaal niet van homorechten.

Wat moet je verwachten van iemand die vindt dat Hamas moet blijven bestaan ? Hamas is een terroristische organisatie die 1200 mensen heeft vermoord, verkracht en sommigen waaronder kinderen en vrouwen op de meest bestiale manier heeft afgemaakt. Hamas is een islamitische fundamentalistische organisatie die haar politieke tegenstanders gewoon executeert. Hamas is een sekte met een doodcultus die de bevolking van Gaza gijzelt en afhankelijk maakt van haar sociale diensten dankzij de buitenlandse steun waaronder die van België. Hamas is een piramide waar enkel de hoogste leiders de hoogste inkomsten op hun persoonlijke rekeningnummers in het buitenland kunnen schrijven.

Indien je vindt dat Hamas moet blijven bestaan, dan ben je ook voor hetzij welke dictatoriale gek, maffia of gevaarlijke extremistische organisatie. Dan moet ISIS ook blijven bestaan al sneed die mensen de keel over omdat ze westers waren en pleegde ze aanslagen in België. Dan is Pol Pot voor Brusselmans de Man van de 20e Eeuw want die was het resultaat van de Amerikaanse imperialistische oorlog etc waardoor hij in zijn absolute ontwesteringswaanzin minstens een miljoen mensen de dood in jaagde.

Beste Brusselmans, als ge niet weet waarover je schrijft omdat je de kennis niet hebt – zwijg.

En tot slot (zucht) men vraagt mij soms ‘wat is antisemitisme ?’ ….

Wel antisemitisme is niet alleen de inhoud van dit stuk maar vooral het feit dat het in een groot weekblad van een grote uitgever is kunnen gepubliceerd worden.

Dat is antisemitisme.

Indien men zo over migranten zou schrijven zou het nooit gepubliceerd worden en zeker niet in Humo.

Dat is antisemitisme.

Altijd al geweest. In 1933 en in 2023.

Alleen zouden we in 2023 moeten weten waar dat in 1933 toe geleid heeft.

Daarom mogen we hierover NIET zwijgen. Indien de democraten zwijgen winnen de racisten, fascisten en antisemieten. En dat mogen we NIET MEER laten gebeuren. We weten waar dat toe leidt.

voetnoot : mensen vragen naar onze echte identiteit. Wij antwoorden, het is niet wie iets schrijft, dat belangrijk is maar wel WAT men schrijft. Brusselmans schrijft gevaarlijk antisemitisme, wij schrijven anoniem over ons streven naar vrede, democratie en vooruitgang voor iedereen. Ook voor Joden.

U kiest wat belangrijker is om te onthouden. Niet onze Naam, maar wel WAT we schrijven.

About The Author

2 thoughts on “Indien Herman Brusselmans dit in 1933 had geschreven, was hij een Nazi in Humo

  1. Mijn bericht aan Erik van Looy, presentator van De slimste mens betreffende deelname van Brusselmans in zijn jury.

    Beste Eric.

    wij zijn al jaren trouwe kijkers van de slimste mens. Wij pendelen tussen Israel en Belgie en kijken vanuit Israel naar het programma. Wij vinden dat U het afscheid van Brusselmans in uw jury niet moet opvatten als afscheid voor dit seizoen maar hem permanent weren van uw programma. De manier waarop hij in zijn column schrijft
    “Israel maakt gebruik van dezelfde methoden om een heel ras te vernietigen als indertijd de Duitsers” is een oproep tot haat van een verwerpelijk en vulgaire personnage.
    Het zou U en uw programma eren om hem definitief uit te sluiten en geen beroep meer doen op hem. Er zijn genoeg alternatieven in uw jury van sympathieke, grappige en respectabele juryleden.

  2. Beste, ik heb mijn ongenoegen geuit naar de redactie van humo.
    Ik hoop dat ze het publiseren

    Reactie op brusselmans In de literatuur heeft het decadentisme een hoge vlucht genomen, het is walgelijk!!!!Andere woorden voor walgelijk zijn afschuwelijk, afstotelijk, afstotend, goor, misselijkmakend, monsterachtig, naar, onappetijtelijk, onsmakelijk, onsympathiek, onverkwikkelijk, ranzig, smerig, stuitend, vies, weerzinwekkend en ziek. foei brusselmans in humo

    Danny Billiet
    je kan reageren naar humo “redactie@humo.be

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *