Indien Brusselmans het in Humo niet over Joden maar over Kutmarokkanen had gehad ….

0

Het was nogal vreemd om te zien dat het gootstuk van Herman Brusselmans dat vol staat van kromme redeneringen, onwaarheden en antisemitisme zomaar de redactie en zelfs de juridische dienst van HUMO is gepasseerd zonder bemerkingen. Het is zelfs nog vreemder dat het nog altijd online staat en dat niemand in het zogenaamde linkse Humanistische Democratische Humo er ook maar aan gedacht heeft om het offline te halen, laat staan verontschuldigingen te publiceren. As I speak zijn ondertussen advocaten bezig met de nodige procedures na te gaan om klacht neer te leggen. Als we dit in een groot weekblad van een grote uitgeverij toelaten, what’s next ? Alhoewel we hebben al wat volledig groteske en schandalige onzin gehoord maar nooit zoveel in 1 tekst samen. Vroeger wel, in gore Nazi tijdschriftjes online.

En om u duidelijk te tonen hoe gevaarlijk zijn woorden en gedachten zijn en waarom u beter twee keer nadenkt vooraleer achter hetzij welke slogan te lopen zonder dat u de gevaarlijke betekenissen ervan volledig begrijpt, zullen we een test doen met deze tekst. We zullen Joden vervangen door Marokkanen. Yep echt puur guur racisme om u te tonen dat antisemitisme even gevaarlijk is als racisme en in feite even dom. Te dom om dergelijke vuilschrijvers nog langer een stoel te geven aan een tafel met intellectuelen.

Dit is dus enkel en alleen een intellectueel experiment om te kijken of de teksten van Brusselmans de antiracisme tekst zouden doorstaan. Die van het antisemitisme doorstonden ze al helemaal NIET.

Wij zijn van de ‘Touche Pas A Mon Pote’ generatie. ‘Touche Pas A mon Arabe’. ‘Touche pas A mon Juif’.

Het is niet wie of wat je bent, maar HOE je bent – en Herman Brusselmans is een Antisemiet. PUNT

Wij zijn democraten en Humanisten. Daarom zijn we tegen Racisme en tegen Antisemitisme.

Stuk 1

Indien we dit zouden schrijven

“Het is niet ondenkbaar dat iemand, om het even wie tegen zijn aard in een racist wordt. De kutmarokkanen in ons land zijn bezig met een vieze, vuile, ongeremde, niet te bevatten, van alle menselijkheid ontdane golf van criminaliteit zoals in Nederland. De vaak gelegde link met het eigen lot van de Arabieren tijdens de westerse kolonisatie is er al lang niet meer. “

zou u dit niet de grootste onzin vinden ?

stuk 2

Indien we dit zouden schrijven

“Deze kutmarokkanen gebruiken dezelfde methoden als wij toen we hen koloniseerden. Zij beschrijven ons ook in hun moskeeĆ«n als ratten, ongedierte en insecten die het alleen maar verdienen om platgetrapt te worden. In hun eigen landen gaan ze daarbij afschuwelijk te werk, kinderen worden tot zelfmoordterroristen opgeleid, mensen worden levend begraven, vrouwen veelvuldig verkracht en onze eigendommen in hun landen worden aangevallen. Op filmpjes toonde ISIS terroristen hoe ze een onschuldige bange persoon in elkaar slaan, hoe ze in Brussel winkels plunderen en lachen om hun wandaden. Hun ouders die hierover worden aangesproken hebben hier niet veel over te zeggen en denken net als hun zonen dat de verwesterde wereld enkel uit ongedierte bestaat. “

zou u dit niet het onozelste racisme vinden – ik weet het, velen schrijven ook dergelijke onzin online – maar daar zullen we ons ook altijd tegen verzetten. Zelfs indien we tienduizenden zien betogen achter genocidaire slogans zullen we daarom nooit racistisch worden. Ze zijn de doodsvijanden van Joden en democraten, maar ze vertegenwoordigen niet de hele gemeenschap. Ieder mens heeft recht om te kunnen bewijzen dat hij een goed mens is.

Brusselmans kan zelf vragen aan Humo om het artikel onzin offline te halen en verontschuldigingen online plaatsen.

om af te sluiten

we zouden zo kunnen blijven voorgaan maar hebben daar geen zin. Onze vingers en gedachten verzetten zich volledig tegen het schrijven van dergelijke gevaarlijke onzin. Maar u zult wel hebben begrepen dat indien u start met antisemitisme u zeer snel bij racisme uitkomt en uiteindelijk bij een afgeleide van fascisme of autocratie. U bevindt zich op een hellend vlak.

Laat ons uw koord zijn om weer op de oever te komen in plaats van te verdrinken in deze modderpoel.

Het doet me denken aan het volgende gedicht, lieve Humo lezers, die behoren tot Ć©Ć©n van de verschillende categoriĆ«n van mensen die zullen worden vervolgd, opgesloten en eventueel doodgeschoten indien zij die eerst ‘enkel joden’ willen vervolgen nadien met alle andere groepen mensen zullen beginnen die niet passen in hun plaatje. Ah dat was in 1933 ….

Hebt u al eens goed rond u gekeken ? Hebt u al eens goed naar de wereld vandaag gekeken ? Hebt u al eens naar een interview met de Hamas leiders geluisterd ? ja, in 2023 ….

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed