Vond niemand het nodig om te zeggen dat Fatena Al Ghorra lid was van proterreurbeweging Samidoun die verboden is in Duitsland ?

0

Er is nog een andere reden waarom Fatena Al Ghorra niet kan zeggen dat Hamas een terroristische beweging is en dan de slachtoffer ging uithangen in De Standaard dat ze moe en verward was en zo. Ze is/was lid van Samidoun tot zeker 2021. Samidoun is in Duitsland verboden wegens hand- en spandiensten en propaganda voor Terroristen maar niet in Belgiƫ waar ze pro Hamas betogingen organiseert in Brussel.

Nu is dat geen gewone foto maar een foto van haar voor Samidoun. Hier een foto van haar zelf

Na lang zoeken vinden we op Samidoun geen materiaal van of over haar, waarschijnlijk heeft ze voor haar Facebook een foto van haar toegevoegd aan een frame van Samidoun zoals heel veel partijen doen – zelfs het Vlaams Belang. Ze heeft dit gedaan uit sympathie voor Samidoun dat opkomt voor Palestijnse gevangenen en dan vooral zij die behoren tot terroristische bewegingen zoals FPLP (met een lange geschiedenis van terrorisme) en El Fatah en Hamas. Zelf had ze al meegedaan met de Eerste Intifada toen ze nog in Gaza woonde en sommige van haar familieleden in Gaza behoren vandaag tot Hamas.

Ok ze kan wel gedichten schrijven of vertalen en het feit dat ze uit Palestina komt zal daar wel bij helpen. Net zoals sommigen denken dat je drugs inspiratie haalt denken anderen weer dat je een beter schrijver bent omdat je meer hebt meegemaakt of er direct tussen hebt gezeten. Indien je een veellezer bent ga je ondertussen weten dat dat misschien juist niet het geval is omdat men veel minder kritisch is. Enkel de tijd zal dan nog bepalen of je dan voldoende kwaliteit hebt gebracht.

Om het imago van vredesduif helemaal neer te schieten is hier een stukje over hoe ze dood zou verwelkomen. Dat is toch raar. De enige beweging die de dood verheerlijkt in Gaza zijn Hamas en gelijkaardige jihadistische bewegingen die vooral hiermee ANDEREN oproepen om de dood tegemoet te gaan zodat zij ze succesvol kunnen gebruiken om de Palestijnse en hun eigen zaak vooruit te laten gaan.

Het is het leven dat we zouden moeten liefhebben, dat van ons en dat van anderen. De dichteres was ondanks alle stoere taal tijdens haar verblijf in Gaza vooral bezig met zelf te overleven, het was enkel de dood van een jood die ze uitbundig vierde als een bevrijding op haar Facebook.

source https://www.creativeprocess.info/new-blog-43/2018/1/13/her-name-is-fatena-al-ghorra-a-homage-to-the-palestinian-poet

About The Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed